Youtuber vs. bývalý šampion UFC. Jake Paul vyzve v boxerském zápase Tyrona Woodleyho

Youtuber vs. bývalý šampion UFC. Jake Paul vyzve v boxerském zápase Tyrona Woodleyho zdroj: Getty Images

Kontroverzní youtuber Jake Paul to s boxem asi myslí opravdu vážně. Letos jej totiž mezi čtyřmi provazy prověří bývalý šampion UFC, Tyron Woodley.

Vypadá to, že známý a kontroverzní youtuber Jake Paul našel soupeře do svého čtvrtého boxerského zápasu. Podle informací serveru The Athletic by jím měl být bývalý šampion welterové váhy UFC Tyron Woodley. K osobnímu setkání obou borců a oficiálnímu oznámení by mělo dojít už tento pátek.

Paul ve svých dosavadních třech zápasech mezi čtyřmi provazy nenašel přemožitele. Nejdříve v prvním kole díky TKO porazil dalšího youtubera Aliho Loui Al-Fakhriho (AnEsonGib), následně ve druhém kole vypnul bývalého basketbalistu Natea Robinsona a naposledy letos v dubnu dokázal v úvodní části po dalším TKO porazit také bývalého bojovníka UFC Bena Askrena.

Woodley držel v UFC titulový pás téměř tři roky a za tu dobu ho zvládl hned čtyřikrát obhájit. Poté však na body padl s nynějším šampionem Kamaru Usmanem a od té doby už se nedokázal dostat zpátky na vítěznou vlnu. Po jeho čtvrté porážce v řadě, kdy byl po submisi v prvním kole donucen odklepat Vicentemu Luquemu, už mu UFC neprodloužilo kontrakt a bývalý šampion tak v organizaci skončil.

Woodley si o zápas s youtuberem řekl už při zápasu mezi Paulem a Askrenem, kde byl přítomen jako jeden z členů Askrenova rohu. Ihned po skončení duelu totiž začal vykřikovat, že Paul ještě nebojoval s pořádným postojářem a on sám by ho bez problému zničil.

Svojí odhodlanost si to s Paulem rozdat poté Woodley potvrdil také v jednom z rozhovorů pro podcast TMZ Sports, kde řekl: „Pojď si pro kouř. Jdu do toho. Lidé, kteří stále mluví o tom, že s ním budou bojovat, nejsou v pozici, aby s ním bojovali. Já s ním bojovat můžu. Když budu chtít, tak si to s ním rozdám klidně zítra.“

Zdá se, že se nyní Woodley dočká. Oproti svému týmovému kolegovi Askrenovi ale Woodley disponuje velice kvalitním boxingem a především jeho zadní capák srazil takové borce jako je Robbie Lawler nebo Darren Till.

Termín pro zápas ještě není určený, ale očekává se, že bude oznámen právě v pátek. Duel sice ještě není oficiální, ale některé sázkové kanceláře už berou tuto věc jako samozřejmou a na oba bojovníky už stačily vypsat kurzy, které mohou být pro některé poměrně překvapivé. Woodley, jenž se v UFC několikrát prezentoval jako fighter s tvrdými údery, má podle bookmakerů proti Paulovi 44% šanci na vítězství, což ho staví do pozice lehkého outsidera.

Zdroje:  Youtube TMZ Sport , The Athletic

Nejnovější články