UFC opět propouštělo, tentokrát to odskákal bývalý šampion welterové váhy

UFC opět propouštělo, tentokrát to odskákal bývalý šampion welterové váhy Tyron Woodley, UFC 235 | zdroj: Profimedia

UFC došla trpělivost s Tyronem Woodleym, který si tak bude muset hledat nové angažmá.

Nejslavnější MMA organizace stále pokračuje v čistce, kterou oznámila na konci minulého roku. Podle informací serveru Essentially Sports přišla tentokráte řada na bývalého šampiona welterové váhy Tyrona Woodleyho, který momentálně drží čtyři prohry v řadě, což už přišlo vedení soutěže jako příliš.

Vaz tak Woodleymu definitivně zlomila poslední porážka, kterou mu před měsícem uštědřil Vicente Luque. Tyron před tímto zápasem tušil, že je ve hře jeho kariéra a od začátku se snažil být aktivní. Na svého protivníka útočil slušnými kombinacemi a několikrát ho také natlačil na pletivo, kde se ho snažil utavit. Na konci prvního kola však nezvládl ubránit D’arce choke, který tak zpečetil jeho osud.

Ani začátek v UFC neměl Woodley zrovna valný. Doslova střídal výhry s prohrami a málokdo tehdy odhadoval, že by právě on mohl být budoucí šampion. Americký bojovník se však neustále zlepšoval, a nakonec dokázal rychlým KO v prvním kole připravit o pás Robbieho Lawlera. Trůn welterové váhy navíc poté zvládl hned třikrát úspěšně ubránit.

Pak se ale objevil současný šampion Kamaru Usman, který dokázal Woodleyho v pětikolové bitvě přetlačit, čímž mu pás sebral. To byl také začátek konce, protože tímto zápasem začala neslavná série Tyronových porážek. Jeho odchod z UFC už se promítl také do žebříčku welterové váhy, ze kterého je vyřazen. Na patnáctou příčku tak poskočil čečenský talent Khamzat Chimaev.

Woodley byl minulý týden přítomen v rohu svého kamaráda Bena Askrena, který boxoval s youtuberem Jakem Paulem. Ihned po zápase, který skončil v 1. kole, pak začal vykřikovat, že on by internetovou hvězdičku zničil. Pravděpodobně už tehdy tušil, že v UFC pokračovat nebude a rád by na sklonku kariéry ještě vydělal nějaké slušné peníze. Samozřejmě po něm určitě ráda sáhne i některá z MMA organizací, avšak v devětatřiceti letech už to na moc dlouhou kariéru nevypadá.

Zdroje:  Essentially Sports

Nejnovější články