Zakladatel Facebooku si chtěl dát MMA zápas, na tréninku se ale zranil a musel na operaci

Zakladatel Facebooku si chtěl dát MMA zápas, na tréninku se ale zranil a musel na operaci Israel Adesanya, Mark Zuckerberg a Alexander Volkanovski | zdroj: Foto: Getty Images

Bojové sporty Marka Zuckerberga naprosto pohltily a na začátek příštího roku plánoval svůj první MMA zápas. Na ten si ale ještě chvíli počká, protože si na tréninku utrhl vazy v koleni.

Ačkoliv mnozí stále považují bojové sporty za zábavu hloupých agresivních lidí, propadá jim stále více známých a úspěšných lidí. Zatímco někteří jsou spíše pasivními fanoušky, jiní se dokonce sami pustili do tréninku. Jedním z nich je i zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, který během pandemie covidu přišel na chuť MMA a už si dokonce vyzkoušel několik zápasů v brazilském jiu-jitsu.

Když pak přišla výzva na zápas od miliardáře Elona Muska, Zuckerberg vhozenou rukavici okamžitě zdvihl. "Pošli mi lokaci," napsal s odkazem na památnou hlášku zápasníka Khabiba Nurmagomedova. Šéf Facebooku je koneckonců velkým fanouškem UFC a čas od času navštíví i nějaký komorní turnaj v centrále organizace.

Zprvu šílený nápad začal rychle dostávat reálné kontury. Pomoc s přípravou oběma podnikatelům nabídlo hned několik hvězdných bojovníků a o uspořádání zápasu mluvil dokonce i šéf UFC Dana White. Spekulovalo se, že by se mohl odehrát v římském Koloseu. Nakonec ale zůstalo jen u slov a Zuckerberg oznámil, že sice souboji zůstává otevřený, ale "je čas jít dál, budu se soustředit na zápasení s lidmi, kteří tenhle sport berou vážně."

Musk má samozřejmě svoji verzi, podle něj jednání ztroskotala na tom, že nechtěl, aby zápas v Koloseu organizovalo UFC. S Markem by prý ale bojoval kdykoliv, kdekoliv a podle jakýchkoliv pravidel. Je totiž přesvědčen, že by ani nemusel trénovat, protože by hravě zvítězil díky své velké váhové převaze. "Prostě bych si na něj lehl jako mrož. Mrož taky nepotřebuje žádné bojové umění, protože je opravdu velký. Nechceš s ním zápasit," smál se před pár dny v podcastu komentátora Joe Roegana. Druhým dechem ale dodal, že má desetileté zkušenosti s tréninkem bojových umění. "Dělal jsem judo, kyokushin karate, nějaké jiu-jitsu, taekwondo, zapletl jsem se párkrát do pouličních bitek. Jako náctiletý jsem absolvoval pár soutěží."

Na zápas ale v dohledné době nedojde. Zuckerberg totiž nehodlal zůstat jen u výkřiků na internetu a neustále trénoval, před pár dny se však zranil. "Utrhl jsem si přední křížový vaz v koleni, právě jsem podstoupil operaci, aby mi ho vyměnili," informoval na svých sociálních sítích. "Připravoval jsem se na soutěžní MMA zápas na začátku příštího roku, ale teď se to trochu zpozdí. Pořád se ale těším, že to udělám, až se uzdravím."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Mark Zuckerberg (@zuck)

 

Zdroje:  Mark Zuckerberg – Threads

Nejnovější články