Zůstane Soldič v KSW? Na Instagramu zveřejnil kryptickou grafiku a prozradil vysněného soupeře

Zůstane Soldič v KSW? Na Instagramu zveřejnil kryptickou grafiku a prozradil vysněného soupeře Roberto Soldič se stal šampionem dvou váhových kategorií organizace KSW. | zdroj: Foto: se svolením KSW

Dvojitý šampion polské organizace KSW řeší otázku svého dalšího angažmá. V podcastu We Got Next zmínil také svého vysněného soupeře, jehož jméno asi nepřekvapí.

Budoucnost málokterého evropského zápasníka je v současné době více sledovaná než ta Roberto Soldiče.  Není tajemstvím, že má tento dvojnásobný šampion KSW před sebou poslední zápas pod současnou smlouvou s touto polskou organizací. Pokud by kontrakt neprodloužil, mohl by si v červenci hledat nové angažmá. A měl by z čeho vybírat.

„Když vyhráváš tak jako já, samé KO, chtějí tě všichni,“ shrnul svou současnou situaci Soldič v podcastu We Got Next. Podle všeho mají o chorvatského specialistu na knockouty zájem všechny významné MMA organizace včetně PFL, ONE Championship i neslavnější UFC.

„Chlape, lidi, fanoušci, na Instagramu, Facebooku, na ulici, všichni pořád ‚Hej, kdy půjdeš do UFC? Proč nechceš jít do UFC‘. Šílím z toho, každý den…Vždycky bylo mým snem dostat se tam, vidět lidi jako Georges St-Pierre a ostatní bojovníky, na které jsem koukal na Youtube a v televizi. A s některými z nich jsem i trénoval, byl to super pocit. Je to pro mě motivace,“ mluvil Soldič dále o potenciální možnosti dostat se mezi sportovní elitu MMA.

Zdálo by se tedy, že chorvatskému Robocopovi nestojí nic v cestě. Jenže důležité je zdůraznit, že v UFC by si z finančního hlediska s největší pravděpodobností pohoršil. Soldič je jedním z nejlépe placených bojovníků v Evropě a je prakticky vyloučené, že by mu UFC bylo ochotno nabídnout okamžitě srovnatelné podmínky. A on si toho je moc dobře vědom: „Když budu šampion UFC, nebudu mít peníze a přijdu do restaurace. Tam nemůžu zaplatit pásem za to, co sním. Je to dneska o penězích, ale chci se taky porovnávat s nejlepšími, což mi dává motivaci do tréninku.“

Celá situace tak pro Soldiče není tak jasná, jak by se mohlo zdát. Hlavní roli ale budou mít nejspíše přece jen peníze:

„Budeme mít schůzku s panem Lewandowiskim, šéfem KSW, a řekneme mu, co očekáváme (od nové smlouvy), a uvidíme, jestli budou souhlasit nebo ne. Pokud přijmou, na sto procent zůstanu.“

Tato schůzka se již uskutečnila, pravděpodobně na ni ale zatím nebylo dosaženo konečné dohody, nebo přinejmenším ani jedna strana nic veřejně neoznámila. Tedy minimálně ne nic jasného. Před pár dny totiž Soldič na svém instagramovém profilu zveřejnil poněkud kryptickou grafiku. Na ní je človíček dobíhající na autobus, který mu v poslední chvíli ujede před nosem. Človíček tak zůstane stát na místě a pouze si uleví nejpoužívanějším polským slovem. Může to tedy znamenat ujíždějící nabídku KSW, kteří snad nebyli ochotni akceptovat jistě velmi vysoké finanční požadavky Chorvata? Nebo snad mizející autobus symbolizuje UFC? 

Druhá možnost se zdá být trochu pravděpodobnější, protože hned na dalším obrázku zveřejnil fotku sebe v kleci s oběma svými pásy s lakonickým „Další?“. A snad nejjasnější poselství nese poslední obrázek, kde je fotka Soldiče s Martinem Lewandowskim společně se symbolem podaných rukou.

Pokud bychom si měli v tuto chvíli vsadit na nejbližší budoucnost chorvatského snajpra, šly by naše peníze na Robertovo setrvání v KSW. Je to na jednu stranu škoda, protože vidět Soldiče v zápasech s elitou UFC by bylo rozhodně velmi zajímavé. Například Gleison Tibau o něm prohlásil, že podobnou sílu, jakou má Roberto, pocítil pouze ve svém zápase s Khabibem Nurmagomedovem. Ale zatímco Dagestánec ji využíval při wrestlingu, Soldič ji má v úderech. 

Je však třeba říct, že Soldič je ještě velmi mladý, má teprve 27 let, takže i v případě prodloužení smlouvy s KSW jej v budoucnu možná uvidíme i v jiných organizacích, potažmo i v UFC. Zvláště, pokud mu vydrží jeho výkonost a zůstane zdravý. A s kým by nejraději změřil síly, kdyby si mohl vybrat kteréhokoliv bojovníka? „Jako každý, s Conorem McGregorem,“ odpověděl se smíchem Soldič a dále tuto myšlenku rozvinul: „Conor je pro mě zápas snů, samozřejmě. Ten chlápek posunul MMA na úplně jinou úroveň. UFC je díky němu větší, to on udělal tenhle sport velkým.“

Zdroje:  mmafighting.com , lowking.pl

Nejnovější články