Soldičova levačka úřadovala, legendárního Poláka Materlu zničil hned v 1. kole

Soldičova levačka úřadovala, legendárního Poláka Materlu zničil hned v 1. kole zdroj: Profimedia

Oba se měli v nedávné minulosti utkat s českým bijcem Patrikem Kinclem, z obou zápasů ale nakonec bohužel sešlo. Nyní tedy chorvatský šampion vyzval polskou legendu.

Sobotní turnaj největší polské MMA organizace KSW 56 ozdobil souboj Roberto Soldič versus Michal Materla. Chorvatský bojovník se stal šampionem welterové divize hned ve svém prvním zápase v rámci organizace, když porazil domácího Boryse Mankowskiho. Pás mu pak sice sebral Jihoafričan Dricus Du Plessis (nyní bojující v UFC), ale Soldič mu v následné odvetě porážku vrátil i s úroky a od té doby již nezaváhal. Před rokem se s ním měl utkat Patrik Kincl, bohužel však musel ze zápasu na poslední chvíli odstoupit.

Polák Michal Materla brázdí profesionální kolbiště již od roku 2003 a v Polsku se těší velké popularitě. V KSW bojuje prakticky od začátku a mezi lety 2012-2015 vládl střední váze. V březnu proti němu měl mít možnost bojovat opět Patrik Kincl, ale plány nakonec překazil koronavir. Zatímco český bijec se následně potýkal se zraněními, Materla své letošní první dva soupeře zničil před limitem. Na konec roku mu tedy promotéři připravili výzvu v podobě šampiona nižší welterové váhy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

Soldič je tzv. "southpaw", neboli má postoj s pravou nohou vepředu. Takových bojovníků je málo a tudíž je těžší se na někoho takového připravit. Některým leváci nesedí vůbec, své o tom ví například Ivan Buchinger, které přejeli takto bojující Conor McGregor či Salahdine Parnasse. Nezvyk to byl nejspíše i pro Materlu, a tak si se Soldičem zpočátku vyměňoval především vnitřní lowkicky. Chorvat si zatím připravoval tvrdou levou zadní a hned jak ji poprvé vyslal, svým soupeřem hodně otřásl.

Materla sice nešel na zem, ale udělal několik kroků vzad. Jakmile ho Soldič dostihl, vyslal opět tvrdou levačku, která tentokrát Poláka posadila na zadek. Dokázal ale přežít spršku úderů na zemi a postavit se zpět na nohy. To Chorvatovi nejspíš nijak zvlášť nevadilo, protože po další kombinaci se otřesený Materla opět poroučel k zemi. Soldič ale pravděpodobně tušil, že by mohl zápas ukončit pěkným KO, a tak soupeře pobídl, aby vstal.

Pokračovalo se v postoji, kde se sice Materla pokoušel o protiútoky, ale působil jako kořist, která se snaží přežít v souboji s predátorem. Soldič navíc přidal tvrdé kopy na střed těla, které nutily Poláka instinktivně spouštět ruce níž. Pokusil se sice o takedown, aby boj přenesl na zem, ale Chorvat jeho pokus bez problémů odmítl. Nakonec trefil další čistou bradu a po sérii dalších úderů se Materla opět kácel k zemi. Přesně v tu chvíli ale naštěstí mezi oba bojovníky skočil pohotový rozhodčí a zápas ukončil, nepadly tedy žádné zbytečné dobíjecí údery.

Nutno uznat, že Soldič vypadal ve střední váze velice dobře a Materlu přejel takovým stylem, že to vypadalo dost snadně. V rámci KSW má nyní bilanci 6-1 a rád by v příštím zápase získal skalp další legendy –⁠ Mameda Khalidova, který je aktuálním šampion střední váhy. V budoucnu ale samozřejmě není vyloučený ani v minulosti zrušený souboj s Patrikem Kinclem, který by byl pro české fanoušky určitě velmi zajímavý.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články