Dos Anjos v překrásně pětikolové bitvě urval nad Felderem těsné vítězství

Dos Anjos v překrásně pětikolové bitvě urval nad Felderem těsné vítězství Rafael Dos Anjos - Paul Felder | zdroj: Profimedia

Boj nahoru a dolů. To nabídl dnešní hlavní zápas turnaje UFC, který lépe zvládl Rafael dos Anjos. Se sklopenou hlavou ale nemusí odcházet ani Paul Felder.

Lehká váha a hlavní zápas večera. Bývalý šampion Rafael dos Anjos se málem navrátu do svojí nejoblíbenější hmotnostní divize nedočkal. Jeho původní soupeř, Islam Makchachev, totiž na poslední chvíli odvolal kvůli zraněný a situace se před 5 dní před zahájením turnaje zdála bezradná a UFC dokonce vyhrožovalo zrušením turnaje.

Naštěstí se objevil Paul Felder, který drží v lehké třídě po pětikolové bitvě s Danem Hookerem a těsné prohře sedmou příčku. A ačkoliv se lehce připravuje na sportovní důchod a dělá kromě bojování také komentátora, tak má stále nejvyšší cíle a v budoucnu by rád znovu vyzval ty největší jména, což také dokazuje touto přijatou výzvou.

A od začátku se jelo v ostrém tempu. Dos Anjos se zaměřoval především na tvrdé kopy, zatímco mu Felder odpovídal obstojnými kombinacemi, což se po jednom z loktů projevilo ve formě tržné rány na Brazilcově čele. Dos Anjos na tuto situaci odpověděl úspěšným strhem, kde toho ale moc nepředvedl a po minutě mu oponent proklouzl zpátky na nohy. Následovala velice pohledná výměna v postoji a rány létaly z obou stran. Žádná však nebyla fatální. Velice vyrovnané první kolo.

Druhé kolo začalo podobně jako skončilo první, ale po minutě dos Anjos natlačil svého soupeře na stěnu klece, kde se snažil pracovat na tom, aby mu snížil co nejvíce fyzického fondu. Felder se ale nedal, dokázal se vysvobodit a trefil další dva lokty. Ze strany dos Anjose tak přišla jasná odpověď, která zněla: "Půjdeš zpátky k pletivu." Tato situace dokonce vyústila v další povedený takedown, ale Felder opět skvěle zareagoval a během dvaceti sekund byl zpátky na nohách. Další vyrovnané kolo.

Do třetího kola nastoupil dos Anjos s taktikou tvrdých calf kicků, na což mu Felder odpovídal stejným stylem. Po minutě se duel opět přesunul k jedné z bočnic oktagonu, ale tentokrátě si už Felder dal o dost větší pozor a velice rychle se vysvobodil a sám se navíc z utlačovaného dostal do pozice tlačícího. Následovala ale známa situace. Takedown od Dos Anjose, chvilkový souboj na zemi a návrat do postoje. Felderovi už ale po neustále přetlačované začal zlehka docházet dech, takže s ním po chvíli dos Anjos doslova fláknul o zem. Tam už ale nezbylo moc času cokoliv předvést. Toto kolo vyznělo lépe pro dos Anjose.

Rafael Dos Anjos - Paul Felder Rafael Dos Anjos - Paul Felder | zdroj: Profimedia

Čtvrté kolo zahájil Felder hodně zostra a okamžitě zkusil z rozeběhu naskočené koleno. To se mu nakonec úplně nepodařilo, přesto nepřestal útočit a bylo evidentní, že chce zápas ukončit před limitem. Dos Anjos se ale nenechal zahanbit a snažil se soupeři oplácet stejnou mincí. Nakonec ale vytušil, že je ve výhodnější pozici a Feldera opět svázal u pletiva. Poslední minuta ale opět přinesla solidní přestřelku, která zanechala stopy v tvářích obou borců. Felder se navíc nechtěl nechat zahanbit a na konci sám předvedl úspěšný takedown. Tím ale udělal těžkou chybu. Dos Anjos se mu dostal na záda a začal ho bušit do hlavy. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby se tato situace stala dříve.

Takhle jsme se ale dostali až do finálního pátého kola. Do toho oba bijci vstoupili opět tvrdou okopávanou a tvrdými výměnami. Bylo viditelné, že už jim trochu dochází dech, ale i přesto se do sebe stále neohroženě pouštěli. Dos Anjos si opět skvělě připravil půdu pro takedown, který také bez problému provedl. Felder se na zemi bránil seč mohl, ačkoliv přes zkrvavený obličej asi moc neviděl, ale bylo evidentní, že už nedokáže jet na plný plyn. Dos Anjos tentokrát na zemi dominoval, ale sám neměl sílu na to, aby se dostal k nějaké submisi nebo kladivům. Felder se sice bojovně dokázal vydrápat ke konci na nohy, ale více už nezvládl.

Skvělý výkon od obou dvou bojovníků a klobouček pro Paula Feldera, za to, co s pouhou minimální přípravou zvládl předvést a že se udržel celých pět kol. Zápas ale nakonec přecijen na body těsně vyzněl pro dos Anjose.

"Ze svého výkonu nejsem nijak nadšený. Mohl jsem být lepší," prozradil dos Anjos po zápase. "Cítím, že jsem po návratu do lehké váhy mohl předvést více. Ale jsem šťastný, udělali jsme pro fanoušky skvělý zápas."

"Měl jsem dobrou formu v postoji a dobré kardio, ale neměl jsem grapling," postěžoval si Felder. "Ale stoprocentně bych do toho šel znovu. Myslím, že jsme udělali skvělý zápas a doufám, že na mě bude UFC hrdé."

Vítěz: Dos Anjos - na body (47-48, 50-45, 50-45)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články