Paul Felder vzal zápas s Rafaelem dos Anjosem jen 5 dní před konáním. „Tohle jsou momenty, o kterých budu vyprávět svým vnukům,“ vzkázal „Irský drak“

Paul Felder vzal zápas s Rafaelem dos Anjosem jen 5 dní před konáním. „Tohle jsou momenty, o kterých budu vyprávět svým vnukům,“ vzkázal „Irský drak“ zdroj: Profimedia

Paul Felder zachoval svoji pověst tvrďáka a zachránil víkendový turnaj UFC, když vzal zápas proti Rafaelu dos Anjosovi jen pár dní před jeho konáním.

Na turnaji UFC Vegas 14, který se koná tento víkend, měl původně zazářit Khabibův bratranec Islam Makhachev, který se měl utkat s bývalým šampionem lehké váhy Rafaelem dos Anjosem. Makhacheva ale postihla stafylokoková infekce, a byl tak nucen ze zápasu odstoupit.

Dos Anjos tak na poslední chvíli vyzýval nejrůznější bojovníky, aby zachránili turnaj, včetně bývalého šampiona Bellatoru, Michaela Chandlera, který ale nabídku odmítl s tím, že má v lehké divizi jiné plány. Naštěstí se ale objevil Paul Felder, který zápas proti nebezpečnému dos Anjosovi vzal pouhých 5 dnů předem.

Za to si od Rafaela dos Anjose vysloužil velkou poklonu a poděkování:

„Potřebujeme více bojovníků jako jsi ty Paule Feldere. Děkuji ti za to, že jsi ten zápas vzal a zachránil tak turnaj,“ vzkázal Felderovi bývalý šampion na Twitteru.

„Jak se říká, show musí pokračovat. Tenhle chlap je legenda. Tohle jsou ty momenty, o kterých budu vyprávět svým vnukům,“ odpověděl Felder svému soupeři na Twitteru.

Paul Felder je v současnosti na sedmé příčce v žebříčku lehké váhy a i přestože se jedná o top bojovníka, ve svých 36 letech už začal přemýšlet nad sportovním důchodem. Navíc se ukázal být skvělým komentátorem a analytikem a začal svoji kariéru směřovat spíše do tohoto oboru. Podle všeho se ale odchod do důchodu nekoná a Felder má 5 dnů na přípravu do tvrdé bitvy.

„Říkal jsem si ‚Chlape, víš, že je ti jen 36 let. Jsi pořád mladý, jsi v dobré kondici. Zachraň ten turnaj. Nech si za to zaplatit. Užij si tu zábavu. Budeš bojovat s legendou‘. Co můžu ztratit?“

Paul Felder - Edson Barboza zdroj: Profimedia

Udělat váhu za pouhých 5 dnů je pro většinu bojovníků nadlidský úkol, ale zdá se, že Paul Felder s tím nebude mít větší problémy a bude muset shodit něco kolem 7 kg.

„Jsem dost pod 180 librama (81,6 kg). Jsem kolem 170 (77 kg), to vám řeknu. S trochou času a s dehydratací to zvládnu. Myslím, že se chce (Rafael dos Anjos) vrátit do lehké váhy a opravdu chce bojovat s těmi nejlepšími bojovníky. Samozřejmě jsme mluvili o catchweightu (domluvené váze mimo oficiální kategorii). Ale vím, že pokud to jde, tak UFC chce držet hlavní zápasy v oficiální váhové kategorii. To byla jedna z těch hlavních otázek ‚Myslíš, že to zvládneš udělat?‘ Nebude to zábava, ale zvládnu tu váhu udělat.“

I přestože se jedná o náhradu na poslední chvíli, zápas bude stále vypsán na 5 kol, což je, pokud jste zavření v oktagonu, dost dlouhá doba. Felder s tím ale evidentně nemá žádný problém:

„Mám rád pětikolové zápasy. Jestli budeme bojovat v hlavním zápase večera, tak to chci udělat pořádně. Tak to měl (dos Anjos) naplánované. Těším se na pětikolový boj, obzvláště s někým jako je RDA. Tohle je zkušenost, uvidíme jak to dopadne. Můj mozek je čerstvý, moje tělo je čerstvé. Nedostával jsem žádnou nakládačku na sparinzích, jako se to normálně stává, ale pořád jsem technicky nabroušený a jsem ve skvělé kondici, tak uvidíme.“

Dan Hooker - Paul Felder Dan Hooker - Paul Felder | zdroj: Profimedia

Ve svých posledních třech zápasech předvedl Paul Felder skvělé bitvy a v tom posledním proti Danu Hookerovi sice těsně prohrál na split decision, ale byla to jedna z nejlepších bitev tohoto roku a Paul s Danem si za ni vysloužili bonus za zápas večera. Jeho zápasy, stejně jako ty s Rafaelem dos Anjosem rozhodně nenudí a tak se můžeme těšit na skvělý souboj dvou elitních bojovníků.

Zdroje:  BJPenn.com , mmajunkie.com

Nejnovější články