Hooker s Felderem mají pouze "kosmetická" zranění, Kowalkiewicz bude muset na operaci

Hooker s Felderem mají pouze "kosmetická" zranění, Kowalkiewicz bude muset na operaci Dan Hooker - Paul Felder | zdroj: Profimedia

Dan Hooker a Paul Felder si naštěstí ve své řeži nezpůsobili vážná zranění, Karolina Kowalkiewicz je na tom hůře.

Souboj mezi Danem Hookerem a Paulem Felderem byl pravým vyvrcholením víkendového UFC turnaje a ne nadarmo si vysloužil prestižní ocenění za zápas večera (Fight of the Night). Festival ofenzivního postoje a přelévaná smršť úderů ze strany na stranu, kterou nakonec těsně na body vyhrál Hooker, se tak přirozeně podepsala na tvářích obou dvou borců.

Není proto divu, že se vedle sebe setkali také na pozápasovém vyšetření v aucklandské nemocnici. V tu chvíli už však šla veškerá rivalita stranou, což potvrdil Felder na svém instagramovém profilu, kam přidal společné foto se svým soupeřem a ukázal svým fanouškům, jak se navzájem dokázali zřídit. Nutno dodat, že se jednalo pouze o „kosmetická“ zranění a k ničemu vážnějšímu nedošlo.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Sooo... Wanna race? ☘️

Příspěvek sdílený Paul Felder (@felderpaul),Úno 22, 2020 v 7:57 PST

O takovém štěstí nemůže bohužel mluvit polská bojovnice Karolina Kowalkiewicz. Ta dostala od Číňanky Yan Xianonan několik velice tvrdých zásahů na pravé oko, což vyústilo v hodně nepříjemné opuchnutí a už v první přestávce avizovala svému rohu, že skrz něj vůbec nevidí. Zápas sice dokončila, ale prohře zabránit nedokázala a navíc bude nucená podstoupit chirurgický zákrok.

Fatální následky odhalila Kowalkiewicz ve videu, které také vložila na Instagram. „Poprvé v životě nemůžu po zápase říct, že jsem v pohodě,“ prozradila čtyřiatřicetiletá fighterka. „Na začátku prvního kola jsem utrpěla zlomeninu malé kosti pod svým okem a skříplo mi to nerv. Neviděla jsem nic. Můj zrak byl dvojitý a všechno bylo jako v mlze.“

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Karolina Kowalkiewicz Official (@karolinakowalkiewicz),Úno 23, 2020 v 12:02 PST

„Po souboji jsem strávila celý den v nemocnici a dnes jdu ke specialistům. Budu muset jít na operaci a oni musí rozhodnout, jestli zákrok podstoupím zde a nebo až v Polsku. Doktoři zatím říkají, že bych měla zůstat, protože létat s takovým zraněním je velice nebezpečné,“ dodala Kowalkiewicz, která navíc bude dost možná přemýšlet také nad svojí sportovní budoucností, protože víkendové vystoupení bylo pravděpodobně její poslední v UFC.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články