Islam Makhachev nemůže o víkendu zápasit a Rafael dos Anjos tak narychlo vyzval Michaela Chandlera

Islam Makhachev nemůže o víkendu zápasit a Rafael dos Anjos tak narychlo vyzval Michaela Chandlera Rafael dos Anjos | zdroj: Profimedia

Rafael dos Santos musí narychlo hledat nového soupeře, protože Islam Makhachev z neznámých důvodů odstoupil.

Hlavní zápas turnaje UFC Fight Night 183, který má proběhnout tento víkend v Las Vegas, bude nakonec v jiném složení, než se očekávalo. Bývalý šampion lehké váhy Rafael Dos Anjos totiž přišel o soupeře, kterým měl původně být Islam Makhachev.

Tento duel už byl jednou odsunutý. Původně se měl uskutečnit už minulý měsíc na turnaji UFC 254 (Khabib-Gaethje), ale Dos Anjos byl pozitivně testovaný na COVID-19 a nemohl do klece nastoupit. Nyní byl podle ESPN donucen odstoupit Makhachev. Hlavnímu mediálnímu partnerovi UFC tuto zprávu zprostředkovalo několik lidí z blízkého okruhu ruského bojovníka. Jaký je přesný důvod však neuvedli.

Pro Dos Anjose to měl být návrat do lehké váhy, protože poslední tři roky bojoval ve „welteru,“ kde se také neúspěšně pokusil získat proti Colbymu Covingtonovi prozatímní (interim) šampionský pás. Nyní bude muset narychlo hledat nového soupeře.

Rafael dos Anjos zdroj: Profimedia

Od vedení UFC zatím žádné informace nepřišly, ale sám Dos Anjos nechce rozhodně nic vzdát a rád by se utkal s bývalým trojnásobným šampionem Bellatoru Michaelem Chandlerem, který v nejslavnější MMA organizaci na světě čeká na svůj debut.

„Přeji Makhachevovi co nejrychlejší uzdravení. Nyní se poohlížím po novém partnerovi k tanci. Vypadá to, že je na to připravený Mike Chandler. Jsi na tahu,“ potvrdil Dos Anjos zájem dnes v noci na svém twitterovém účtu.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články