Attila promluvil. Jak to teď bude s odvetou "Zápasu století"?

Attila promluvil. Jak to teď bude s odvetou "Zápasu století"? Zápas století | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Letošní rok měla na domácí MMA scéně završit odveta Zápasu století. Po vítězství Patrika Kincla nad Karlosem Vémolou nad ní ale visí otazník. Jak to vidí Attila Végh?

Psal se listopad roku 2019, když vyprodaná O2 aréna viděla Zápas století. Do té doby minimálně marketingově největší MMA duel na česko-slovenské scéně, který zásadně ovlivnil kariéry obou hlavní aktérů. Zatímco Attilu Végha katapultoval ke hvězdám, Vémolovi utnul sérii 11 vítězství v řadě a připravil ho o neporazitelnost na domácí scéně. Terminátor tehdy také přiznal, že se mu tím definitivně rozplynul sen o návratu do UFC a novou motivací se pro něj stala honba za odvetou.

Ta se vlastně řešila pořád. Až letos se však Végh rozhoupal, volba padla na závěrečný turnaj roku. Problém ale mohl představovat zápas Vémoly s Kinclem. Co když Karlos prohraje? Na to už dopředu odpověděl sám, když řekl: "Pokud nejsem schopný porazit Kincla, tak si nemůžu myslet, že jsem schopný porazit skvělého šampiona, jako je Attila Végh."

Jenže stalo se. Na Kincla Vémola nestačil. A když poté Patrik vyzval Attilu a ten za ním dorazil do klece, zdálo se, že odvetu Zápasu století v prosinci nahradí jiný souboj.

Dnes ale Végh na sociálních sítích zveřejnil video, po němž je zase všechno jinak.

Attila nejprve zhodnotil zápas ze svého pohledu. Nejednalo se podle něj sice o divácky atraktivní podívanou, zdůraznil ale, že oba bojovníci museli být skvěle fyzicky připraveni, aby vydrželi pět takto náročných kol. Patrik podle jeho názoru vyhrál naprosto zaslouženě, za vítěze ho koneckonců označil během živého přenosu ještě před vyhlášením.

Slova uznání měl ale i pro Vémolu:

"Karlíto můj, můžu říct, že si ukázal bojové srdce, že jsi šel pět krát pět minut jak nějaký běsnící býk, bůvol. Ukázal jsi, že máš v sobě toho bojovníka. Byls rozbitý a šel jsi jako blázen.

Teď přichází ten moment, co chci říct – že je to sport. Jeden prohraje, jeden vyhraje. A přesně teď vím, co cítíš ve vnitru. Protože jsem to cítil už i já mockrát. A hlavně jsem to cítil před zápasem s tebou, když jsem šel s Zwickerem. Teď tě lidi budou házet víš kam… budou ti psát, ať už jdeš prodávat ponožky. Ale takoví jsou lidé – když jsi nahoře, jsi největší kapr, když jsi dole, jsi největší kár.

Chci tím říct, že můj názor – co máme domluvené a vlastně i oznámené, s tím to nic nezmění. I kvůli tomu, že ty jsi mi dal šanci jít s tebou, když jsem byl v té samé situaci. Ty jsi byl na vítězné vlně a já jsem měl prohraný zápas. A ty jsi mi říkal, že to není žádný problém a dáme si to spolu. Přesně pro to je tohle video, aby ses trošku probral. Stejně tak ti dám tu šanci, aby ses vrátil silnější. Ten prohraný zápas vůbec neberu, protože je to zápas o nás dvou. Takže se dej do kupy. A teď budu používat tvoje slovíčka. Ne, abych tě urazil nebo něco. To ještě dávno na takové tiskové konferenci, že já nebudu ten, kdo tě porazí jen jedenkrát ale dvakrát. Takže se prober, nejsi ještě staré železo, ani já ne. Máme stejné roky. Prober se a vidíme se v prosinci."

Karlos Vémola od porážky zatím veřejně nepromluvil. Bude mít o odvetu se svým slovenským přemožitelem zájem, anebo se teď vydá jinou cestou. A co na to promotéři a fanoušci? Může odveta Zápasu století zaujmout, nebo ji Vémolova prohra s Kinclem ubrala na zajímavosti?

Zdroje:  Attila Végh - Instagram

Nejnovější články