Bojovat kolem Vánoc je fakt složitý, říká Dan Škvor. Co očekává od Montagnaca a koho by rád vyhecoval k souboji?

Bojovat kolem Vánoc je fakt složitý, říká Dan Škvor. Co očekává od Montagnaca a koho by rád vyhecoval k souboji? Daniel Škvor | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Na konci roku původně bojovat nechtěl, aby se nemusil trápit během Vánoc. Kvůli operaci ale dřív nastoupit nemohl. Daniel Škvor se o pátou výhru v řadě pobije s francouzským tvrďákem.

Jedním z nejočekávanějších zápasů posledního letošního Oktagonu je také souboj Dana Škvora s Jorickem Montagnacem. Co český fighter od Francouze očekává a v čem byla specifická příprava? I na to jsme se "Dee Deeho" zeptali.

V O2 aréně se představíš vůbec poprvé. Jak se těšíš na turnaj v největší české aréně?

Do O2 arény se samozřejmě těším. Nejmodernější česká hala, ve které je vždy skvělá atmosféra, takže očekávám parádní turnaj.

Na turnaji se představí i tví tréninkoví parťáci z Reinders Gymu – Honza Malach a Filip Macek. Je pro Tebe výhoda že budeš mít kolem sebe známé tváře a kamarády?

Mít kolem sebe týmové parťáky je samozřejmě super, ale já jsem o hodně těžší, takže se s nimi na tréninku moc nepotkávám. Ale atmosféra v šatně bude každopádně skvělá.

Jak probíhala příprava? Na co jste se s trenéry nejvíce zaměřili?

Příprava byla téměř stejná jako vždycky, jen jsme zaměřili na to, že soupeř je levák, ale nic podstatného se nedělo. Byl jsem ale po operaci, takže byla kratší než obvykle.

Kdo ti při sparringu dával nejvíce zabrat? Proslýchá se, že Ti Patrik Kincl kopem dokonce vyrazil dech?

Patrik mě likvidoval na zemi, ale v postoji mi rozhodně nic neudělal, nevím, kde jste to slyšeli.

Dokázal jsi již odbourat všechny návyky z dlouholeté kariéry v kickboxu?

Ty návyky tam jsou a budou tam až do konce kariéry. Šestnáct let v postoji je opravdu hodně. Spíše se snažíme to správně zakomponovat do MMA.

Tvým soupeřem bude francouzský bojovník Jorick Montagnac. O vašem zápase se spekulovalo již delší dobu. Co nám můžeš o soupeři prozradit?

Soupeř je agresivní striker a především obrácený guard. Víc o něm ale nevíme.

Montagnac ve svých zápasech vždy bojoval plných 15 minut. Očekáváš taktickou bitvu nebo myslíš, že na Tebe vlítne a půjde po ukončení?

Určitě do mě vletí. Ve všech svých zápasech měl opravdu silné soupeře, takže si nemyslím, že je taktik, spíš bojoval s opravdu dobrými bojovníky.

Zatím jsi žádného soupeře neuškrtil. Když bude příležitost, zkusíš premiérovou submisi?

Neuškrtil a ani na tom moc nepracuju, takže uvidíme, jestli bude soupeř v takovém stavu, že se nechá uškrtit.

Máš v hlavě dalšího potencionálního soupeře? Přeci jenom jsi opravdu kousek od titulového zápasu.

Chtěl bych jít s Poppeckem, takže jeho mám určitě v hlavě a uvidíme, jestli se nechá vyhecovat. Pak jsou tam samozřejmě i dobří němečtí zápasníci.

Týden před turnajem bude Štědrý večer. Bylo pro Tebe složité držet se zpátky a zůstat bez cukroví a podobně?

Samozřejmě, že bojovat kolem Vánoc je fakt složitý. Letos jsem už v tuhle dobu ani bojovat nechtěl. Původně jsem chtěl nastoupit v Ostravě, ale kvůli operačním zákrokům jsem to musel posunout. Je to hrozný, nebaví mě to, musím si hodně odpírat a je to vážně otravný.

A poslední odlehčující otázka. Na internetu byly k vidění fotky z tréninku, kde vás navštívili reptiliáni. Můžeš nám k tomu povědět více?

Děláme si srandu z konspiračních teorií. Někdo nám zkusil namluvit, že někde žije tato rasa Reptiliánů, takže jsme si koupili masky a děláme si z toho v gymu velkou legraci.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články