Jestli mě chce ukončit, tak jedině na zemi, vzkazuje Jan Malach soupeři. Co poradil Filipu Mackovi do titulového zápasu?

Jestli mě chce ukončit, tak jedině na zemi, vzkazuje Jan Malach soupeři. Co poradil Filipu Mackovi do titulového zápasu? Jan Malach | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na posledním letošním turnaji Oktagon uvidí fanoušci také dlouho očekávaný duel Jana Malacha s Matoušem Kohoutem. "Král Severu" nám v rozhovoru prozradil v čem se zlepšil, jak se mu daří v osobním životě a také se podělil o střípky z natáčení reklamy. 

Jan Malach konečně získal zápas, po kterém touží víc než dva roky. V pátek na turnaji OKTAGON 38 změří síly s Matoušem Kohoutem. Po delší pauze se tak do klece vrací plný odhodlání a fanouškům v O2 aréně slibuje atraktivní podívanou. 

Po letech konečně dojde na Tvůj souboj s Matoušem Kohoutem. Jak se na zápas těšíš a cítíš větší motivaci než jindy?

Co se týče konkrétního zápasu, tak je stejná jako jindy. Velký rozdíl je ale v O2 aréně a dalším zápase doma v Liberci.

Co od Matouše očekáváš? Při staredownu jsi do něj trošku rýpal, že se stal zemařem, očekáváš že bude zkoušet wrestling a bojovat na zemi?

Já jsem do něj nerýpal, že se stal zemařem, špatně jsem slyšel, protože jsme byli pod reproduktory a já jsem špatně slyšel, že mě ukončí, a když mi to došlo, tak už jsme neměli slovo. Tak jsem mu na staredownu řekl, že jestli mě chce ukončit, tak jedině na zemi, protože v postoji se mu to nepovede.

Jak si sám pokročil ve wrestlingu a v boji na zemi?

V posledním zápase se mi podařilo vyhrát proti polskému zápasníkovi, který měl bilanci 19-12. Jeho rekord zmiňuji proto, že má 12 ukončení na KO či TKO, ale po mé první kombinaci mě okamžitě začal tahat na zem. Tam jsem mu ale několikrát vstal, sice mě to stálo hodně sil, ale dařilo se mi to netahat na sílu a dobře se hýbat. Takže pokrok na zemi je opravdu znát a říkal mi to i trenér hned po zápase.

Zápasit v největší české aréně je čest pro každého zápasníka. Vyprodaná O2 aréna požene bojovníky dopředu. Věnoval jsi nějaký čas i psychické přípravě? Tolik fanoušků a hučící kotel může bojovníka přeci jen trošku ovlivnit.  

Naopak, já mám tohle mnohem raději, než když jsme bojovali v Brně bez diváků. Mě to vyhovuje. Čím větší aréna tím lépe pro mě.

Na turnaji se představí i tvoji kolegové Dan Škvor a Filip Macek. Probíhá nějaká společná příprava?

Jsme spolu neustále v gymu, ale každý jsme samozřejmě jiná váhovka. S Filipem Mackem si občas zaspáruju, ten je o dvě váhy ode mě. Škvorák je přeci jenom velký chlap, ten má jiné sparingy, ale jinak jsme spolu neustále v kontaktu. V Reinders gymu máme skvělou partu, ale s těmito dvěma kluky toho nakecám opravdu dost

Filip Macek nastoupí v titulovém utkání. Někteří mu vyčítají, že velké zápasy nezvládá psychicky. Věříš, že Magarda tentokrát dokáže porazit?

Samozřejmě mu věřím. Je pravda, že je rozdíl, když je psychicky v pohodě a když je nervózní, nebo mu ten den prostě nesedne. Na Štvanici předvedl skvělý výkon a říkal jsem mu, ať si zapamatuje, jak se připravoval na tenhle zápas. Zapamatuj si všechno, co jsi dělal, a tohle nastavení si přines i do O2 arény. Uvidíme, jak to dopadne, ale samozřejmě držím palce.

Jako "Král Severu" nemůžeš chybět na premiérovém turnaji v Liberci na jaře příštího roku. Jak se těšíš na domácí turnaj, kde Ti bude fandit celá aréna?

Těším se moc. Turnaj v Liberci, to je extrém. Jak jsem již říkal ve videu, kde jsem fanoušky na turnaj zval – Oktagon je prostě první liga a konečně bude v Liberci. Budou tam moji lidi, takže to bude moc pěkný a doufám že pro ně vyhraji.  

Jsi velký milovník Spojených Států. Navštívil jsi horkou Kalifornii i v letošním roce?

No, to je velmi dobrá otázka nad kterou neustále přemýšlím. V Kalifornii jsme nebyli hodně dlouho, kvůli covidu od roku 2019. Pak se nám narodilo dítě, a poté jsme stavěli dům. Nebyl prostě čas a já nejsem zastánce cestování s miminem. Ale doufám, že brzy zase vyrazím, protože mi to fakt chybí.

Jak se Ti daří v osobním životě? Tvá krásná dcera roste jako z vody.

V osobním životě si nemůžu na nic stěžovat. Často slyším, jak si lidé neustále na něco stěžují, ale já jsem opravdu šťastný. Dcerka roste a dělá nám obrovskou radost. Změnil se nám život k lepšímu a často si říkáme, jak jsme mohli žít bez takové lásky, kterou ti přináší vlastní dítě.

Fanoušci tě mohou nově vidět také v reklamě značky Angry Beards (VIDEO). Jaké bylo natáčení?

No, to natáčení bylo fakt zajímavé. Angry Beards mají hodně specifický styl humoru a já jim úplně nechtěl házet vidle do scénáře, ale některé věci jsme tam museli upravit, protože už na mě byly trošku moc. Takže jsem jim kecal do scénáře a to rozhodně nejsem nějak šíleně konzervativní člověk. Výsledek je ale nakonec úplně skvělý a obě strany jsou spokojené, reklama je dobrá. Já už jsem pár natáčení dělal i s Oktagonem, takže to nebyla úplně novinka, ale rozhodně zajímavá zkušenost.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články