Bojovník s nejrychlejšími údery v Oktagonu se stal šampionem. Teď si brousí zuby na Buchingera

Bojovník s nejrychlejšími údery v Oktagonu se stal šampionem. Teď si brousí zuby na Buchingera Losene Keita se raduje nad vítězstvím a ziskem prozatímního pásu v lehké váze. | zdroj: Foto: Oktagon MMA

Souboj mezi Keitou a Paradeiserem nabídl skvělou podívanou, ve které zvítězil belgický borec a ukořistil šampionský pás.

O druhý hlavní zápas večera na turnaji Oktagon 31 se postaral slovenský bojovník Rony Paradeiser a reprezentant Belgie, Losene Keita. Souboj to byl o to důležitější, že měl určit prozatímního šampiona lehké váhy organizace Oktagon.

Keita si o pozici vyzyvatele řekl svým skvělým výkonem proti Karolu Ryšavému, kterého loni v prosinci ukončil hned na začátku prvního kola pomocí svých bleskových úderů. Když to viděl Rony Paradeiser, požádal Oktagon o souboj s belgickou střelou a promotéři mu vyhověli. Kvůli zranění současného šampiona Ivana Buchingera bylo navíc jejich střetnutí povýšeno na souboj, který určí nového prozatímního šampiona lehké váhy, takže oba borci neměli o motivaci nouzi.

Od prvního okamžiku bylo vidět, jak velkou rychlostní převahu Keita má. Jeho ruce jsou pravděpodobně ty nejrychlejší v celém Oktagonu a Ronymu působily problémy. Nebylo tak překvapením, když se slovenský bojovník snažil dostat zápas na zem. V prvním kole se mu to ještě podařilo, dostal se Keitovi na záda, zamknul body-triangle a snažil se o škrcení. Ale Keita mu vyklouzl a zápas se vrátil zpět do postoje.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Ve druhém kole ale šlápl Keita na plyn a nachytal slovenského bojovníka dobrým levým hákem, kterým jej poslal na zem. Rony se sice vzpamatoval, ale Keita pokračoval v ofenzívě a Ronymu začínaly docházet síly. Ve třetím kole se však slovenský bojovník dokázal sebrat a statečně odolával Keitovým rychlým útokům. Několikrát se mu podařilo dostat Keitu na zem, ale ten byl jako na pružinách a okamžitě se dokázal dostat zpět do postoje. Wrestling tak Paredeisera ještě více vysiloval, zatímco u Keity se zdálo, že téměř nezpomaluje.

Jeho frekvence útoků se sice snížila, ale nizozemský borec neztrácel nic na své rychlosti a postupně maloval svými údery na Ronyho obličeji krvavý portrét. I v pátém kole jej posadil tvrdým úderem na zem a i přestože jej neukončil, po skončení zápasu nebylo o vítězi pochyb.

Losene Keita tak ukořistil pás prozatímního šampiona a neubránil se dojetí. Na pozápasové tiskové konferenci navíc prohlásil, že se před zápasem přetrénoval a vůbec mu nebylo dobře. „Když jsem vyhrál tento zápas i přesto, že mi nebylo nejlépe, představte si co vám ukážu, až mi bude dobře a budu ve stoprocentní kondici,“ řekl Keita, kterého čeká v budoucnu střetnutí se šampionem Ivanem Buchingerem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články