Souboj o královnu Irska ovládla po heroickém výkonu McGregorova kamarádka

Souboj o královnu Irska ovládla po heroickém výkonu McGregorova kamarádka Sinead Kavanagh | zdroj: Getty Images

Sinead Kavanagh dokázala zvítězit i přes záhadné zranění nohy a zajistila si tak další titulový zápas v Bellatoru.

Zápas mezi irskou strikerkou a bývalou vyzyvatelkou Sinead Kavanagh a mistryní světa v brazilském jiu-jitsu ze Severního Irska Leah McCourt sliboval hodně vyhecovanou a zajímavou bitvu. A samotný zápas tato očekávání splnil do puntíku.

Kavanagh (kterou u klece podporoval i její slavný kamarád a kolega Conor McGregor) se hned na začátku pokusila o zajímavou kombinací úderů, ale McCourt se po ni velice rychle vrhla a předvedla ukázkový takedow. Na zemi byla McCourt dlouho v lepší pozici a několikrát se pokusila o škrcení, ale ani jednou nedokázala své snažení dotáhnout do konce.

V poslední minutě se překvapivě pokusila o submisi i Kavanagh, jež kimurou dostala soupeřčinu ruku do velice nepříjemné pozice, ale McCourt se zázračným způsobem vykroutila a ještě se stačila vrátit na nohy.

V prostřední části jsem dlouhou dobu sledovali přetahování u pletiva, během kterého Kavanagh rozdala několik loktů. McCourt se v postoji pokusila o další škrcení, ale Sinead ji podkopla nohy a na podlaze ji okamžitě začal tlouct hlava nehlava. Zničehonic ji ale záhadným způsobem naprosto vypla levá noha a zřítila na záda. McCourt po ní v tu chvíli skočila, ale do závěrečného gongu ji ukončit nedokázala.

Kavanagh do svého rohu doslova odbelhala, ale duel ukončit nechtěla. Věděla, že byla do této chvíle lepší bojovníci a i přes bolestivou grimasu naskočila do třetího kola, ve kterém se snažila sázet především na klinče a kontrolu. McCourt dlouho nemohla najít recept na to, jak tuto defenzivní taktiku obelstít, ale nakonec se jí přeci jen povedl další úspěšný takedown

Na zemi se ale absolutně nedokázala dostat do pozice, ze které by se dostala k úspěšné submisi. A to dokonce ani přesto, že zkusila heel hook na soupeřčinu zraněnou nohu. Kavanagh tak po neskutečně srdnatém výkonu vydržela až do konce časového limitu a mohla především díky prvním dvěma kolům oslavit dechberoucí vítězství na body.

„Vůbec nevím, co se stalo, ale najednou jsem na té noze nemohla stát. Myslela jsem si, že je to pro mě konec. Ale zapojila jsem do toho srdce a hnala mě celá hala, takže se mi povedlo zvítězit,“ prozradila dojatá Kavanagh, která díky tomuto vítězství získala další zápas se šampionkou pérové divize Cris Cyborg.

Zdroje:  Tisková zpráva – Bellator

Nejnovější články