Bude mít Oktagon dvojnásobného šampiona? Buchinger se utká s Barboríkem o pás pérové váhy

Bude mít Oktagon dvojnásobného šampiona? Buchinger se utká s Barboríkem o pás pérové váhy zdroj: Profimedia

Ivan Buchinger bude mít v září příležitost přidat ke svému titulu v lehké váze ještě jeden šampionský pás. V cestě mu ale bude stát hodně nebezpečný Vojto Barborík.

Promotéři Oktagonu Ondřej Novotný a Pavol Neruda na včerejší tiskové konferenci představili, na co se mohou fanoušci těšit v nejbližší budoucnosti. A jednou z nejžhavějších novinek bylo oznámení zápasu o šampionský pás v pérové váze (do 65,8 kg).

O ten se utká jednička pérové váhy Vojto Barborík (12-1) s šampionem lehké váhy a legendou slovenského MMA, Ivanem Buchingerem (38-7). Ten by se tak v případě úspěchu mohl stát prvním šampionem dvou váhových kategorií v Oktagonu zároveň.

Souboj je naplánován jako hlavní zápas na turnaji Oktagon 27, který by se měl uskutečnit 11. září v Novém Meste na Slovensku. A nutno říct, že střet těchto dvou skvělých bojovníků je opravdu hoden šampionského pásu.

Ivan „Buki“ Buchinger je chodící legenda slovenského MMA. Má na svém kontě působivých 38 vítězství a jen 7 porážek. Stal se šampionem organizací Cage Warriors, M-1 a v minulém zápase proti Ronaldu Paradeiserovi získal i šampionský titul v lehké váze Oktagonu. A jen zápas předtím mu těsně unikl titul šampiona pérové váhy prestižní organizace KSW.

Shodou okolností má na šampionský pás KSW v pérové váze slušně naběhnuto také Vojto Barborík, který ve svém debutu v KSW před pár měsíci ukončil ve druhém kole na rear naked choke Krzysztofa Klaczka, čímž rozšířil svoji vítěznou sérii na 9 vítězství v řadě. Celkem za svou kariéru nasbíral 12 vítězství a jen jedinou porážku a už nějaký čas se mluví o tom, že by mohl doplnit Lajoše Kleina jako druhý Slovák v UFC.

Celý zápas navíc opepří rivalita jejich domácích gymů. Zatímco Barborík trénuje v bratislavském OFA, Buchinger trénuje v trnavském Spartakus Fight Gym pod vedením Attily Végha. Jedná se tak o dva největší a nejúspěšnější slovenské gymy, mezi kterými není o rivalitu nouze.

Oba dva borci mají velice podobný styl, kde vyniká především jejich excelentní grappling. Jestli se jejich zemařské schopnosti v zápase navzájem vyruší a o titul se tak rozhodne v postoji ale nechtěl předvídat ani jeden z nich:

„To je fakt dobrá otázka,“ řekl Ivan Buchinger. „Nevím, jak se na mě připravuje a já neprozradím, jak se připravuju já na něj, takže fakt to je dobrá otázka. Ale já si myslím, že ten zápas bude probíhat jak v postoji, tak i na zemi a bude to trvat minimálně 3 až 4 kola.“

Ani Vojto Barborík nechtěl předjímat, jak se bude zápas vyvíjet, ale o svém vítězství nemá pochyb. „Já taky nevím, jak ten zápas bude probíhat. Jsem připravený a budu připravený na každý aspekt toho boje. Ale jednu věc vím. Já si nemyslím, že vyhraju, já jsem o tom přesvědčený!“

Ivana Buchingera sice trochu překvapilo, že Vojto Barborík přece jen zápas proti němu vzal, ale ví, že s velkým riskem přichází velká odměna. „On má co ztratit, on má hodně co ztratit,“ zhodnotil Buchinger. „Protože jestli se mnou prohraje, tak já budu šampionem a on nebude moct jít zápasit v KSW o titul. Ale může i hodně vyhrát, s tím, že pokud se mnou vyhraje, tak já jsem teď největší vlk v pérové váze a v lehké váze. Každý si může říkat co chce, ale já tam jsem nejlepší a pokud porazí toho nejlepšího, tak z toho může něco získat.“

„Abych ještě neměl já ty dva opasky. Uvidíme jak to dopadne,“ zasmál se Barborík.

Oktagon 27 ozdobí mimo tohoto šampionského souboje také bojovníci jako Gábor Boráros, Monika Chochlíková, Robert Pukač a také se vrátí ztracený americký „syn“ v podobě Jeremyho Kimballa.

Zdroje:  oktagon mma - tisková zpráva

Nejnovější články