Bývalí kamarádi srovnají účty v kleci. Mikulášek a Meliš potřebují utéct před třetí prohrou v řadě

Bývalí kamarádi srovnají účty v kleci. Mikulášek a Meliš potřebují utéct před třetí prohrou v řadě Zápas mezi Mikuláškem a Melišem začíná být prokletý a ani napodruhé jej neuvidíme. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Do třetice všeho dobrého? Na staré rčení nyní pravděpodobně spoléhá Tomáš ”Bolo” Meliš, který se chystá na sobotní turnaj v Ostravě. Duel s “Babou Jagou” byl totiž naplánován už dvakrát, pokaždé z něj ale sešlo.

Zhruba dva roky nazpět se Václav Mikulášek omluvil kvůli očnímu zánětu, v listopadu minulého roku zase oznámil, že se vážně zranil při velmi zvláštní záchranné akci. “Chytal jsem psa, který mi chtěl skočit ze schodů! Probudil jsem se dole,” vysvětloval kuriózní situaci.

Meliš ovšem bohumínského ranaře podezřívá, že se pouze vymlouvá, ani jednou se mu totiž do rukou nedostala lékařská zpráva, ačkoliv o ni výslovně žádal. Nyní tedy předem upozorňuje, že pokud se opět něco podobného přihodí, kapitolu jménem “Baba Jaga” navždy uzavře. “To už vezmu jiného soupeře, chci prostě mít zápas a hotovo. Nebudu se dva roky připravovat na někoho, kdo si vymýšlí.”

Těžko se dnes věří, že kdysi šlo o dobré kamarády, kteří se vzájemně podporovali. Rivalita vznikla po nabídce ze strany Oktagonu. Zatímco Meliš vzájemný zápas přijal, Mikulášek byl proti. “S kámošem se nechceš bít,” vysvětlil. Melišovi ale jeho rozhodnutí neodpustil, přátelství se velmi rychle přetavilo v silnou nevraživost. Duelu tedy najednou nic nebránilo.

Tomáš Meliš působí jako samorost, vždy si šel vlastní cestou. K bojovým sportům přičichnul v žilinských kasárnách, kde nejprve trénoval s postojáři, brzy se ale přesunul k MMA. Spolu s dalšími nadšenci následně dokonce založil Wolf Pride Gym. Po několika zápasech dostal nabídku na účast v druhé sérii reality show Oktagon Výzva, která mu udělala jméno, byť se daleko neprobojoval. Z posledních pěti zápasů zvítězil pouze jednou, dvakrát remizoval, porazil ho Andrej Kalašnik i Jakub Běle. “Za chvíli mi bude 36, v tom MMA už nějaké převratné výkony nepodám,” řekl s tím, že už dávno přestal pomýšlet na titul šampiona. MMA se ale chce věnovat i nadále, akorát v trochu jiné roli. “Chci si prostě zazápasit, dokud mi to zdraví dovolí, pak budu dělat trenéra a rozhodčího. Chci být prostě v tom kolotoči MMA.”

Nijak zvlášť se ovšem nedaří ani Mikuláškovi. Pokud bychom zůstali u posledních pěti zápasů, je na tom o jedno zelené políčko lépe. Před soubojem s Karlosem Vémolou se sice těšil velké pozornosti médií a celé scény, v kleci s ním ale vydržel pouhé dvě minuty, než “Terminátor” nasadil takzvaný “Vémola choke”. “Celou dobu jsem si tak nějak věřil, ale ten poslední měsíc jsem v hlavě cítil, že je něco špatně,” ohlédl se zpětně za životní šancí. Následně si řekl o Thomase Robertsena, který s Vémolou taktéž prohrál, na konci druhého kola si ale poranil kotník, nemohl tedy pokračovat.

 

Na souboj s Norem Meliš taktéž reagoval, podle něj nebylo zranění tak vážné, je přesvědčen, že Mikulášek nepokračoval, protože věděl, že už na Robertsena nevyzraje. “Jeho největší slabinou je jeho hlava. Jednoduše si myslím, že na tom psychicky není dobře. Když vidí, že se soupeř nezalekne, že se ho nebojí a že se mu prostě postaví, tak je kolikrát už během vážení vidět, že to s Vaškem cukne, že ho to zlomí.” Zdá se, že si Meliš z Mikuláška těžkou hlavu nedělá, ledový klid už prokázal během vzájemného staredownu. Věří, že navrch bude mít i v kleci. “Když to bude v postoji, tak to bude v postoji, seknu ho. Když to půjde na zem, tak tam umím tvrdý ground and pound stejně jako grappling. Myslím si, že co se týče nějakých technik z jiu-jitsu, jsem na tom o mnoho lépe než Vašek.”

Mikulášek nicméně nenechává nic náhodě. V rámci přípravy absolvoval kemp v Polsku, navíc údajně moc dobře ví, co na něj soupeř chystá. “Bude chtít změnit celou tu taktiku… Přesně vím, co bude chtít dělat,” řekl a dodal, že vzájemný spor jednou provždy vyřeší. “Chci mu konečně zavřít hubu, abych neposlouchal, že se ho bojím.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Meliš navíc připomněl, že oba balancují nad pomyslnou propastí v podobě tří porážek v řadě, což je v MMA považováno za hraniční situaci. Pro oba je tedy zápas naprosto zásadní. “Já jsem po dvou prohrách, Vašek je po dvou prohrách. Myslím si, že je třeba jednoho vyřadit ze hry.”

Duel Tomáš Meliš vs. Václav Mikulášek je hlavním předzápasem sobotního galavečera Oktagon 32, který startuje tradičně v sobotu v 18:00 hodin. Celý turnaj můžete sledovat na platformě Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články