Černý panter si brousí zuby na Paradeisera. “Ten zápas je stoprocentně můj,” hlásí a vyhlíží souboj s Buchingerem

Černý panter si brousí zuby na Paradeisera. “Ten zápas je stoprocentně můj,” hlásí a vyhlíží souboj s Buchingerem Losene Keita v souboji s Karolem Ryšavým | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Turnaj Oktagon 31 nabídne hned dva titulové zápasy. Jeden z nich obstarají Rony Paradeiser a Losene Keita, kteří se porvou o prozatimní pás lehké váhy a možnost vyzvat Ivana Buchingera.

Není mnoho bojovníků, kteří hned během premiéry v Oktagonu způsobili takový poprask, o jaký se postaral Losene Keita. Oblíbeného Karola Ryšavého zasypal údery, do nichž vkládal maximální sílu, rychlým kombinacím svěřenec Attily Végha nedokázal vzdorovat a po několika devastujících úderech nebyl schopen postavit se na nohy. Keita v rozhovoru pro Oktagon dodal, že jeho věrní fanoušci překvapeni nebyli, jelikož už vědí, co od něj mohou očekávat.

“Černý panter” přiznává, že už jako dítě byl hodně soutěživý, rád vyhrával, hodně se věnoval fotbalu. Zároveň se ale poměrně často dostával do problémů, od nichž ho zachránilo až MMA. Začal se mu ostatně věnovat krátce poté, co opustil výkon trestu. Kopačky na doporučení kamaráda vyměnil za rukavice, za což je dnes vděčný. “Když jdu do klece, cítím se naživu. Užívám si to na 100 %. Když vejdu dovnitř, na ničem jiném nezáleží. Jsem tam jen já a on, myslím jen na to, že musím vyhrát.”

Keita se připravuje v gymu Lamiro Fight Club v belgickém městečku Oudenaarde. Za velkou výhodu považuje kvalitní trenéry a také slušný výběr sparing partnerů. “Dostávají ze mě úplné maximum. Kdykoliv přijdu na trénink, čeká na mě alespoň 100 kluků. Všichni máme své sny, jsme jako hladoví lvi.”

Hlavní kouč Steven Wauter prozradil, že v něm od samého začátku viděl velký potenciál. “Když poprvé přišel do tělocvičny, měl hodně problémů, ale jakmile začal trénovat, viděl jsem, že má talent. Tak jsem mu řekl, že z něj udělám šampiona, pokud se už nebude rvát na ulici.” Trenér také oceňuje, že Keitu nemusí k tréninkům přemlouvat, ba naopak - často ho z tělocvičny musí vyhazovat.

Příprava na zápas s Paradeiserem je maličko jiná. Jelikož je v sázce prozatímní pás šampiona, musí počítat s tím, že dojde i na čtvrté a páté kolo. Právě kardio je u Keity velkou neznámou, a to především vzhledem k jeho agresivnímu stylu. Propagační údery v repertoáru evidentně vůbec nemá, o to víc je ale pobyt v kleci náročnější. Až na první zápas mezi profesionály ukončil všechny soupeře hned v prvním kole, dá se tedy předpokládat, že podobnou taktiku zkusí i na Ronyho. “Jediné, na co si u něj musím dávat pozor, jsou jeho kopy. Kromě toho jsem lepší ve wrestlingu a myslím, že i v postoji. Ten zápas je stoprocentně můj.”

Po duelu s Ryšavým dal jasně najevo, že si do Oktagonu přišel hlavně pro Ivana Buchingera, nejprve se ale bude muset popasovat s talentovaným Paradeiserem. Rony se už s “Bukim” v kleci potkal. Přiznal, že před zápasem pociťoval asi největší tlak, jaký za svou zápasnickou kariéru zažil, byl ale přesvědčen, že slovenskou hvězdu zlomí. To se však nestalo. Mistrovi submisí se ubránit nedokázal, v polovině prvního kola byl donucen odklepat rear naked choke. Chuť si ale spravil hned v následujícím duelu, Arda Adas nedokázal najít odpověď na jeho absolutně dominantní výkon.

V přípravě Rony nic zásadního neměnil, i nadále dojíždí do Octagon Fighting Academy. “Probíhá tu hlavní část mé přípravy. Je komplexní, jsou tu opravdu dobří bojovníci. Plno věcí se mi teď přizpůsobilo, protože budu mít titulovou bitvu. Na tréninku mám peklo, za což jsem vděčný.” Nad rámec klasických MMA tréninků spolupracuje také s Borisem Topčičem, s nímž piluje box.

Od souboje ostatně očekává hlavně přestřelku v postoji. “Očekávám ostrý průběh zápasu. Nemyslím si, že budeme na něco vyčkávat a taktizovat. Půjdu do toho po hlavě, myslím si, že i on. Bude to o tom, kdo ten tlak ustojí.”

A jakou si připravil taktiku? “Když v boji začíná, je takový průrazný, ale když začíná druhý, tak už takový není. A to bude můj úkol,” naznačil recept, který by chtěl na Keitu zkusit. “Chci být dominantní šampion, tohle je ta cesta, kterou musím projít.” Rony bude chtít potvrdit, že patří mezi špičku lehké váhy, od vítězství si samozřejmě slibuje také odvetu s Buchingerem, na níž by měl jakožto držitel pásu prozatímního šampiona automaticky nárok.

Dudel Rony Paradeiser vs. Losene Keita je hlavním předzápasem turnaje Oktagon 31, který se uskuteční už v sobotu 26. února v pražské O2 areně. Lístky jsou stále v prodeji.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články