Česká boxerská jednička, nálož kickboxu i MMA. To už dnes nabídne Heroes Gate 24

Česká boxerská jednička, nálož kickboxu i MMA. To už dnes nabídne Heroes Gate 24 Vasil Ducár | zdroj: Profimedia

Tradiční akce bojových sportů Heroes Gate se vrací. Celkem nabídne 10 zápasů v rozličných disciplínách. Koho v ringu uvidíme?

Akce HEROES GATE je už roky stálicí domácí scény. Covid však organizátorům vystavil na dlouhou dobu stopku. Nyní se 24. pokračování konečně dočkáme. Turnaj se odehraje V UNYP areně na Podvinném mlýně v Praze, bude ale možné jej sledovat také skrz placený přenos na oktagon.tv.

Celkem je v plánu 10 profesionálních duelů a na své si přijdou fanoušci K-1, MMA i boxu. Hlavní zápas obstará česká boxerská jednička Vasil Ducár. Ten dlouhá léta platil za univerzálního bojovníka a disciplíny libovolně střídal. S postupem na čelní příčky ve světovém žebříčku boxu (aktuálně 36. místo) ale usoudil, že bude lepší se soustředit pouze na něj.

Původně měl Ducár bojovat v Kanadě, z duelu o titul WBC ale nakonec sešlo kvůli tamějším vládním restrikcím. Nabídka ukázat se doma na Heroes Gate tedy přišla vhod. Soupeřem mu bude Nicolas Holcapfel ze Slovenska. „Jediný, co jsem se díval, že má lepší bilanci než já, deset výher, 3 prohry. A má tam nějaký slovenský titul…ale já se na ty soupeře ani nechci moc dívat, protože se pak soustředím na to, co dělají oni a já si chci protlačit svůj box,“ prozradil pro Fightworld.

Dále se můžeme těšit třeba na ostříleného kickboxera Daniela Škvora, který nastoupí do MMA zápasu. Soupeřem bude Kristian Rosa z Polska, který má podle pořadatelů rovněž zkušenosti z rozličných bojových disciplín.

Objeví se také Melvin Mané, amatérský mistr ČR v Muaythai nastoupí podle pravidel K-1. O titul v téhle disciplíně si to pak ve váze do -71 kg rozdají Marko NovákNikitou Kurbatovem z Ruska. Zajímavý bude také souboj stálice české postojářské scény Daniela Vítovce proti Pavlu Šachovi, který loni v turnaji Oktagon Underground svedl pěknou bitvu s Leo Brichtou. Po delší pauze se do ringu vrátí také Jan Rudolf z Aplik Muaythai, který je vždy zárukou skvělého zápasu.

Heroes Gate startuje už dnes v 18:00, přímý přenos můžete sledovat na platformě Oktagon.tv.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články