Českým thaiboxerům se v zahraničí nedařilo, jeden těsně prohrál, druhého o výhru okradli

Českým thaiboxerům se v zahraničí nedařilo, jeden těsně prohrál, druhého o výhru okradli Josef Talafous v přípravě s trenérem Michalem Novákem. | zdroj: Profimedia

Dovézt výhru z "nepřátelského" bojiště není snadné, o víkendu se o tom přesvědčili české thajboxerské naděje. Jeden prohrál těsně, druhého zařízl organizátor, který s výsledkem nesouhlasil.

O víkendu se konaly hned dva důležité zápasy pro českou Muaythai scénu. Josef Talafous z Českých Budějovic vyrazil do Bosny a Hercegoviny, aby se tam s domácím bojovníkem pobil o evropský titul prestižní WMC. Štěpán Guba z MT Olomouc zase v Polsku bojoval o postup do finále pyramidy organizace A1.

Je bohužel obecně známo, že bodoví sudí často do jisté míry nadržují domácím bojovníkům. Vyhrát tedy v cizině proti domácímu na body bývá těžké. Talafous bojoval výborně, ve čtvrtém a pátém kole jasně dominoval. Vyhrát ho viděli i rozhodčí, zasáhl však promotér, který si vydupal změnu. V ringu pak dlouze vysvětloval, proč zápas skončil bez výsledku.

„Dějištěm titulového zápasu bylo historické město Bosny a Hercegoviny –⁠ Mostar. Skvělá pohostinnost i prostředí města nám zhořkla s resumé zápasu. Ačkoliv rozhodčí přiřkli jasné vítězství Pepovi, hlavní organizátor a promotér celé akce se zbláznil a rozjel nevídaný kolotoč. Výsledek zápasu je tedy zatím no contest… Celou blamáž budeme řešit s mezinárodní asociací IFMA a WMC. Bodové lístky rozhodčích mám nafocené. Díky všem za podporu… Pepa je v pořádku, ale cítí obrovskou křivdu a zklamání…“popsal celý incident na Facebooku trenér Gladiators gymu ČB Michal Novák. Naštěstí je zde šance, že uznávané asociace verdikt zvrátí, hořká vzpomínka ale zůstane. Spravit chuť si bude Talofous moci na Dracula Fight Night 5, kde se představí už 23. října.

Na celý Pepův zápas se můžete podívat ve videu níže:

Zápas Štěpána Guby proti zkušenému Polákovi Jedrzejewskimu byl vyrovnaný od začátku do konce. Vítězství v nejtěžším možném poměru 2:1 šlo ale nakonec k domácímu borci.

„Štěpán druhé a třetí kolo zápasil se zraněnou pravou rukou, což hodně ovlivnilo prostě výkon, kdy nemohl dávat bomby ze zadní, zadní loket a v klinci nemohl pracovat, tak jak umí. Hodně nás to teď mrzí, protože vše nám na soupeře v prvním kole fungovalo a jsem si jistý, že nebýt toho zranění, tak jsme to finále urvali,“ prozradil olomoucký trenér Tomáš Musil. Jeho svěřenec ale zanechal v Polsku dobrý dojem, takže by se na akci A1 měl brzy představit znovu.

Na Stěpánův zápas se můžete podívat zde:

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články