Chci ho mlátit, dokud to nevzdá, holedbá se Brazilec De Oliveira před odvetou s Eckerlinem

Chci ho mlátit, dokud to nevzdá, holedbá se Brazilec De Oliveira před odvetou s Eckerlinem Kontroverzní duel Cristian Eckerlin vs. Neves De Oliveira | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Hlavní zápas sobotního turnaje Oktagon 36 ve Frankfurtu obstarají bojovníci, kteří na minulém turnaji uvnitř Festhalle způsobili poměrně velké pozdvižení. K odvetě nastoupí populární Christian Eckerlin a Brazilec Denilson Neves De Oliveira.

Průběh prvního zápasu ovlivnilo koleno ze strany De Oliveiry, které domácí hvězdu vyřadilo z boje. Rozhodčí Pavel Touš si sice nemohl být jistý, zda šlo skutečně o úder do slabin, zápas však pozastavil, aby dal Eckerlinovi čas na zotavení. Němec si následně zápas pohlídal a soupeře ukončil ve druhém kole.

Tím to ale neskončilo. De Oliveira se svým týmem podal protest, jelikož nesouhlasil s tím, jak rozhodčí koleno posoudil. A rozhodcovská komise GEMMAF mu dala za pravdu, úder do slabin se z dostupných záběrů nepotvrdil. Zápas je tedy bez výsledku.

O kontroverzním kolenu se vedou spory dodnes, Eckerlin si však stojí za svým. Zdůraznil, že chybělo jen málo k tomu, aby v souboji nepokračoval, z bolesti mu bylo na zvracení. Na nohy ho ale postavili fanoušci, kteří skandovali jeho jméno. “Byla by to pro mě absolutní potupa, kdybych skončil,” řekl v rozhovoru pro Oktagon, přičemž dodal, že by raději umřel, než aby nepokračoval. “Ten zápas byl z pohledu ostatních kontroverzní, ale za sebe můžu říct jen to, co jsem v ten moment cítil. Holenní kost mě trefila do slabin, koleno do žaludku, za mě to byl zakázaný úder. Víc k tomu nemám co dodat.” Právě v odvetě by chtěl potvrdit, že si vítězství skutečně zaslouží.

Ani De Oliveira na výlet do Frankfurtu nevzpomíná v dobrém, není se ostatně čemu divit. “Byl to můj nejhorší zápas v životě,” řekl a naznačil, že se Eckerlin nezachoval jako správný sportovec. “Rozhodčí to zpackali. Ano, myslím si, že je lhář, jako sportovec v ten okamžik nebyl chlap.” Když zápas pokračoval, ještě se pokoušel bojovat, podvědomě ale cítil, že v ten večer zkrátka nemůže zvítězit. A to mu samozřejmě na síle nepřidalo. “Už jsem nebyl sám sebou.”

 

Ani on není spokojen s rozhodnutím komise, je totiž přesvědčen, že zápas vyhrál. V sobotu se tedy pokusí vítězství potvrdit. “Už jsem ho jednou porazil, teď ho musím porazit znovu. V přípravě se akorát snažím zlepšit boj v postoji a fyzickou kondici, protože ho chci mlátit, dokud to nevzdá. Zase se skácí na zem a já budu stát s rukou nahoře.”

“Když říká, že jsem lhář, tak dobře,” reagoval na jeho slova Eckerlin. “Ještě nikdy jsem nebyl ukončen, ranilo to jeho ego. Je to asi normální, že ten člověk takto mluví. Ale za mě, ať si říká, co chce.” O průběhu odvety má naprosto jasno, předpokládá, že Brazilec nebude schopen držet krok. “Ve všech disciplínách jsem lepší, je jedno, jestli jde o postoj nebo zem. V podstatě má nulovou šanci.” Zároveň doufá, že za celou kauzou konečně udělá tlustou čáru.

Eckerlin se netají tím, že má v Oktagonu velké plány, už nyní pomalu začíná mluvit o titulu. V sobotu tedy bude chtít předvést naprosto bezchybný výkon. “Myslím, že to tentokrát bude ještě o něco lepší. Frankfurt shoří.”

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články