“Kvůli tomuhle dni jsem celý život makal,” říká Christian Eckerlin před turnajem ve Frankfurtu a slibuje parádní podívanou

“Kvůli tomuhle dni jsem celý život makal,” říká Christian Eckerlin před turnajem ve Frankfurtu a slibuje parádní podívanou Christian Eckerlin na váze před turnajem Oktagon 33 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Christian Eckerlin si bude chtít připsat osmé vítězství v řadě, navíc v domovské Festhalle, kam jako malý kluk chodil na koncerty.

Když se majitelé Oktagonu rozhodli pro expanzi do Německa, museli na místním trhu začít hledat válečníky, s jejichž pomocí zvládnou získat srdce tamějších fanoušků. Jednou z nejvýraznějších osobností je rozhodně Christian Eckerlin, úspěšný podnikatel, propagátor sportu, ale také šikovný bojovník, který je zárukou atraktivní podívané.

Ke sportu si našel cestu už jako malý, začínal ale s fotbalem. A i na hřišti se mu dařilo, za juniory hrál nejvyšší německou soutěž, pak přešel k profíkům do třetí ligy. Kopačky čas od času vyměnil za boxerské rukavice, aby ze sebe dostal přebytečnou energii. Bojové sporty si nakonec zamiloval natolik, že fotbal musel jít stranou. Následovaly roky dřiny a bylo jen otázkou času, než se dostaví první úspěchy, například titul v organizaci GMC, který zvládl vybojovat i se zlomenou rukou. Představil se také v M-1, tam už se mu ale tolik nedařilo, špatné období ovšem překonal a znovu nastartoval sérii výher (jeden zápas si střihnul také v KSW). V sobotu si bude chtít připsat už osmé vítězství v řadě.

 

Jako majitel prosperujícího nočního klubu přitom do klece nemusí, právě v MMA po sobě ale chce něco zanechat - jednak jako úspěšný zápasník, jednak jako člověk, který tento sport neúnavně propaguje (například skrze videa na YouTube), ale také jako spoluzakladatel prestižní tělocvičny MMA Spirit, kde se kdysi připravoval také Ivan Buchinger. Partnerství s Oktagonem je začátek další cesty, jejíž součástí je i německá verze reality show Oktagon Výzva, právě v MMA Spirit našli nadějní bojovníci potřebné zázemí. To vše vyvrcholí turnajem ve vyprodané Festhalle, kam se sjede zhruba devět tisíc lidí.

Eckerlin v rozhovoru pro Oktagon zdůraznil, že je na MMA Spirit velmi pyšný. “Jsem na to hrdý. Máme jeden z největších a nejlepších gymů v Evropě. Byli tady Wanderlei Silva, Mickey Rourke, tolik známých osobností, ať už mají nebo nemají co dočinění s bojovými sporty.” Během své kariéry navštívil nespočet dalších tělocvičen, má tedy docela dobré porovnání. A v tomto směru je rád, že se mu spolu s partnery podařilo vybudovat takové zázemí. “Máme všechno - skvělé podmínky pro trénink, wellness, masáže, všechno v jednom gymu, což dřív nebylo”

Eckerlin se do MMA zkrátka zamiloval, podobnou lásku ovšem cítí i k Frankfurtu. Právě proto je pro něj důležité, že se Oktagon v Německu představí právě zde, uvnitř arény, kam jako malý kluk chodil na koncerty. “Festhalle má historii, bylo tady mnoho velkých umělců a sportovců. A teď jsem na řadě já. Kvůli tomuhle dni jsem celý život makal,” prohlásil během natáčení. “Něco takového ve Frankfurtu ještě nikdy žádná velká MMA organizace nepořádala, a o to víc jsem šťastný, že jsem velkým dílem přispěl k tomu, aby se sem MMA dostalo.”

“Není to jen pro mě, je to pro mou rodinu, pro přátele, pro celé město Frankfurt, pro všechny lidi, kteří mě každý den podporují, pro celý můj tým. A v první řadě pro mé fanoušky, kteří mě každý den ženou kupředu.”

Dle původních plánů měl s Eckerlinem nastoupit Adam Niedzwiedz, jenž naposledy pod praporem KSW remizoval s Miroslavem Brožem, Polák se ale zranil, takže museli promotéři na poslední chvíli hledat náhradníka. Našel se Brazilec Neves de Oliveira, Christian tedy nepřijde o šanci předvést svůj um před zraky domácích fanoušků. “Dám do toho samozřejmě všechno, abych zvítězil, to je jasné. Jak říkám, bude to ohňostroj.”

Turnaj Oktagon 33 startuje tradičně v 18:00. Celý galavečer můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články