David Zoula vzkazuje z přípravného kempu v Thajsku: Matěj Val u mě klesl na úplné dno, začalo to být pro mě osobní

David Zoula vzkazuje z přípravného kempu v Thajsku: Matěj Val u mě klesl na úplné dno, začalo to být pro mě osobní David Zoula zvolil pro přípravu vyhlášený Tiger Muay Thai gym | zdroj: FOTO: Se svolením Davida Zouly

V pátek 22. března čeká Davida Zoulu na IAF 11: Noc Válečníků první titulová bitva kariéry. Na domácí půdě. Proti dalšímu taktéž neporaženému talentu domácí profesionální scény Matěji Valovi.

 

Vyhlášený Tiger Muay Thai gym na ostrově Phuket v Thajsku. Celý únor adresa, kde po většinu dne najdete kladenského bijce Davida Zoulu. Zatímco on na sobě dře v tělocvičně, kleci a mezi šestnácti provazy, přítelkyně Adéla objevuje krásy okolí.

„Vždycky jsem chtěl vyzkoušet trénovat v Thajsku. Loni jsem si vybral právě Tiger a když jsem uviděl tu úroveň tréninků a kvalitu zápasníků, věděl jsem, že tohle je gym, kam chci jezdit každý rok. Loni jsem tu byl sám, letos jsem vzal přítelkyni, protože jsem ji slíbil dovolenou. Takže já trénuji a Adéla cestuje,“ začíná Zoula vyprávění přímo z Thajska.

A jejich příspěvky na sociálních sítích mu dávají zapravdu. Vlastně s jedinou výjimkou – středou 14. února. Valentýn je prostě Valentýn. A po „láskyplném“ ničení se s parťáky vyrazil Zoula s partnerkou za romantikou. 

Druhý den ale opět skočil rovnýma nohama do přípravy. Ostatně, jak se říká, není čas, ztrácet čas. Vysněný domácí galavečer s bonusem v podobě titulového zápasu v pérové váze organizace IAF, která oba rivaly vybudovala, se nezadržitelně blíží. „Občas jsem pořádně zmlácený, ale je to tady super. Navíc Tiger je spíše MMA gym plný Rusů a Dagestánců, kteří prošli UFC či ACA. Úroveň je tady srovnatelná s Amerikou,“ míní zástupce SKS Areny a Reinders MMA.

Člověka tak hned napadne otázka: S kým známým se už stihl stále teprve 24letý český fighter popasovat? „Kdybych měl jmenovat všechny, jsme tu hodně dlouho. Ale mohu klidně zmínit trojlístek – Muhammad Mokaev, Petr Yan a Rafael Fiziev.“ Jen pro dokreslení, první borec je ještě o půl roku mladší než Zoula, ale během čtyř duelů v UFC bral dva bonusy za výkony večera, druhý byl šampionem této organizace a poslední v ní ostudu rozhodně také nedělá.

Že by je chtěl Zoula potkávat i později a nejen na trénincích, není třeba dodávat. Nejprve se ale musí popasovat se svojí, jak on sám říká, největší „mediální výzvou“, protože… „Po sportovní stránce jsem měl proti sobě už daleko lepší kluky, než je Matěj. Vnímám ho jako průměrného bojovníka, který neumí nic extra navíc. Takže případný úspěch nad ním beru jako další krok na své cestě, určitě ne jako nějaký můj životní úspěch,“ naznačuje.

Před jeho dalšími slovy je třeba doplnit informace pro ty, kteří rivalitu Zoula vs. Val ještě nezachytili. Oba mají čisté profesionální rekordy. Potkali se také předloni v reality show IAF, ve které se i přes zranění ruky dokázal Val probít až do finále. A už tehdy bylo cítit mezi oběma jisté sportovní jiskření. Dlužno dodat, že opravdu jen sportovní.

Protože ve chvíli, kdy byly zhasnuté reflektory a kamery, tak oba talenty spolu neměli problém na eventech v rychlosti probrat aktuality ze života i rozebrat své zápasy. Ostatně, příležitostí k tomu měli povícero, oba společně totiž startovali na IAF 6, 9 i loni v listopadu na RFA vs. IAF: Special Title Night. Měsíc na to se pak oba potkali při vánočních nákupech v centru Prahy, kdy Val konfrontoval rivala se svojí partou kamarádů. A následně IAF ohlásila jejich titulovou bitvu.

„S Matějem jsem se vždy normálně pozdravil, choval jsem se k němu s respektem. Chápu, že chce sledovanost a že když se zapne kamera, tak je z něj hrozný mafián a drsňák. Bral jsem to. Dokud se ale jeho chování nezměnilo. Od toho prosince a toho, co předvedl na Staromáku, u mě ztratil veškerý respekt a začalo to pro mě být osobní. Už nikdy toho člověka nebudu brát jako dříve. Po zápase s ním nechci mít už nikdy nic společného. Lidsky u mě spadl na úplně dno,“ dodává ostře Zoula.

Na Kladně se tak můžeme těšit na pořádnou bitvu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Zdroje:  Tisková zpráva IAF

Nejnovější články