Devět let neporažený Engizek bude na Oktagonu 49 platit za největšího favorita. Překvapí ho podceňovaný Horváth?

Devět let neporažený Engizek bude na Oktagonu 49 platit za největšího favorita. Překvapí ho podceňovaný Horváth? Adam Horváth vs. Kerim Engizek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jedna z největších pozorností bude na turnaji Oktagon 49 upřena na novou hvězdu Kerima Engizeka. Ten by mohl v budoucnu zaútočit na pás ve střední váze. 

V Německu se těší obrovské popularitě. S lehkou nadsázkou se jedná o „německého Kozmu.“ Pro šéfy Ondřeje Novotného s Pavolem Nerudou patří ke klíčovým postavám, vždyť se u našich sousedů během roku koná hned několik turnajů. A když se německým fanouškům nabídne jeden z jejich hlavních hrdinů… 

Za posledních deset let prohrál Kerim Engizek pouze jednou. V Oktagonu má za sebou zatím pouze jeden duel. Před dvěma měsíci se ve Frankfurtu nad Mohanem nezdržoval s Matiasem Juárezem. Zápas trval pouze 99 vteřin. Připsal si už 12. KO kariéry a hala šílela. Nyní je ve střední váze na 4. pozici. „Musíme si sednout a probrat to. Jsem však samozřejmě rád, že mám na výběr možnosti, se kterými můžu pracovat,“ řekl promotér Novotný k titulové výzvě. V prosincovém zápase o pás Patrika Kincla zatím nevyzve, šanci dostane Slovák Vlasto Čepo, Ale pokud Engizek vydrží ve svém drtivém módu, šance zřejmě brzy přijde. 

Přemožitele nepoznal už devět let. Vyzařuje z něj ledový klid a nepotrpí si na silná a dlouhá slova. Při rozhovorech s nimi šetří, o to důraznější je pak v kleci. Natáhne svoji obdivuhodnou sérii, potvrdí pověst superhvězdy a přiblíží se titulové výzvě? 

Cestu mu měl v Kolíně zkřížit Ahmed Sami, ten ale bohužel nedostal víza, a tak za něj zaskočí Adam Horváth, tréninkový parťák Maté Kertésze. Specialista na boj na zemi na svou první výhru v Oktagonu stále čeká. Není divu, že mu bookmakeři sázkových kanceláří vůbec nevěří a platí za suverénně největšího outsidera na startovce. Třeba to ale bude právě on, kdo utne Engizekovu spanilou jízdu. Dozvíme se to už za pár hodin. Turnaj OKTAGON 49 startuje tradičně v 18:00.

Startovka:

Hatef Moeil vs. Lazar Todev

(o titul těžké váhy)

Christian Eckerlin vs. Leandro "Apollo" Silva

Kerim Engizek vs. Adam Horváth

Deniz Ilbay vs. Corey Fry

Andrej Kalašnik vs. Niklas Stolze

Cihad Akipa vs. Matthew Bonner

Konrad Dyrschka vs. Thiago Silva

Jorick Montagnac vs. Steve MacDonald

Roman Paulus vs. Arijan Topallaj

Ivan Klevets vs. Jake McHugh

Finn Griessmann vs. Lukáš Eliáš

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články