Oktagon bude v Německu korunovat šampiona těžké váhy. Tenhle zápas se bude líbit všem, láká trenér

Oktagon bude v Německu korunovat šampiona těžké váhy. Tenhle zápas se bude líbit všem, láká trenér Hatef Moeil | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Webové stránky Oktagonu hlásí turnaj, který rozechvěje zem. Největší MMA turnaj v dějinách Německa završí titulový zápas v královské těžké váze. Bude se radovat domácí Moeil nebo Bulhar Tonev? 

Dva roky. Tak dlouho se čekalo na titulový zápas v těžké váze v Oktagonu. V sobotu se v Kolíně nad Rýnem rozduní místní Lanxess Arena. Do boje půjde Němec Hatef Moeil a Bulhar Lazar Todev. Jaké jsou šance obou bijců, kteří jsou oba od roku 2018 neporaženi? 

Teď ale může vyhrát jen jeden. Němec s íránskými kořeny, Hatef Moeil, jednička těžké váhy nejen v Německu ale i v celé západní Evropě, světová #78, je jméno, ze kterého jde respekt v celém Kolíně nad Rýnem ale i daleko dál. Těžké váze kraloval už ve třech organizacích, do klece půjde s vědomím 10 výher v řadě. Skalpoval jména jako Kimball nebo Ricco Rodriguez, který kdysi krátce kraloval těžké váze UFC. To samo o sobě vystačí na CV, které má zkrátka zvuk. 

Moeilův velký kamarád je slavný boxer Mahmoud Charr, a spojuje je jeden hodně zajímavý a poměrně temný příběh. Moeil byl totiž v roce 2015 postřelen v Kolíně nad Rýnem před diskotékou a několik průstřelů přežil jen zázrakem. To stejné se stalo i Charrovi, pouhé dva měsíce před útokem na Moeila. Osud je svedl dohromady a incident, který je oba málem stál život, jim změnil uvažování. Začali makat společně a Charr Moeila přivedl do vyhlášeného UFD gymu, který je dnes je dodnes jeho fighterským domovem.

Proti němu vyráží druhá těžká váha, ze které jde strach. Lazar Todev, Bulhar, který se za sportem přestěhoval do Německa, jde do zápasu o titul se sedmi výhrami v řadě, z nich šest má před limitem. "To, že už ve třetím zápase bojuju o titul, znamená, že jsme se připravovali opravdu dobře, že jsme podali dobrý výkon," říká k tomu on sám. 

V Oktagonu nejprve přestřílel na body rozjetého polského strikera Palasze, který už se viděl v titulové bitvě s Moeilem, a zaujal 2. příčku polotěžké váhy OKTAGONu. Na Štvanici pak v 1. kole ukončil Carvalha, a bylo jasné, že titulový souboj největších pěstí OKTAGONu je na světě! Bulharský tank je světová #103, má 7 výher v řadě, z toho 6 ukončení, 5x T/KO a své kanóny nyní namíří na německou hvězdu. Teď si jde odhodlaně pro pás a je jasné, že to bude hodně vyrovnaný a napínavý souboj. 

"Po třech zápasech už mít možnost bojovat o titul je samozřejmě obrovská šance," doplňuje Todevův kouč. "Šlo to hrozně rychle. Je to způsobeno tím, že ve střední váze je hustší spektrum zápasníků a v těžké váze se toho tolik neděje. Titul je tam už delší dobu volný a je na čase, aby se střetli dva dobří soupeři, kteří předvedou skvělý zápas, který bude hoden titulu. Myslím, že se to OKTAGONu s Hatefem a Lazarem podařilo, když proti sobě postavili takhle dva kvalitní zápasníky. Podle mě se ta podívaná 18. listopadu bude líbit všem. Každý si přijde na své a my budeme odcházet s pásem."

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články