Vrchol Oktagonu v Kolíně? Domácí miláček Eckerlin proti nebezpečnému Apollovi

Vrchol Oktagonu v Kolíně? Domácí miláček Eckerlin proti nebezpečnému Apollovi Kontroverzní duel Cristian Eckerlin vs. Neves De Oliveira | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na hlavní kartě kolínského turnaje září očekávaný střet. Domácí miláček Christian Eckerlin versus brazilský silák Leandro "Apollo" Silva. Kdo doručí před plným hledištěm výhru? 

 

Osobnost, která strhne davy. všemi milovaný král Frankfurtu, milionář a bývalý fotbalista Christian Eckerlin. Ten, který zápasí jen, protože chce, ten, který baví statisíce odběratelů na svém YouTube kanále. Je jen pár jmen, které němečtí fanoušci milují tak jako to jeho. „Apollo“ je ale asi největší výzvou jeho dosavadní MMA kariéry a mnozí mu v ní nevěří, přestože šest let neprohrál. Není divu, Brazilec totiž převyšuje všechny jeho předchozí soupeře. 

„Přijede a chce mě porazit. Ale v Německu se to nestane. Nemůže zvítězit, protože jsem lepší bojovník“ vzkazuje domácí Eckerlin. Zároveň ale dodává, že Silva je nebezpečný protivník, a samozřejmě to s ním bude těžký zápas. A je to pravda. V očích široké veřejnosti je právě Brazilec favoritem blížícího se fightu. Vždyť Silva je na druhém místě žebříčku.  

V aréně bude 20 tisíc fanoušků. A to bude na německé půdě nový MMA rekord. Začátky smíšeného bojového umění v Německu nebyly snadné, spousta organizací pohořela. Až OKTAGON uspěl, když v červnu 2022 zaplnil halu ve Frankfurtu. A právě tam dominoval Eckerlin. Byl to vůbec první výjezd organizace mimo Česko a Slovensko a Christian se stal takovým jejím ambasadorem v Německu. Nyní se do klece vrací po celém roce. To Silva je v daleko větším zápřahu. 

Apollo sejmul Bryczeka, Lohorého nebo Veličkoviće, který bude před koncem roku bojovat ve finále Tipsport Gamechengeru. Cítil se na vítězství i nad Michailidisem, ale rozhodčí měli jiný názor „Tento zápas pomůže k tomu, aby si mě evropští fanoušci více zapamatovali,“ věří si brazilský fighter. V tomto ohledu poměrně skromný, fanoušci ho dobře znají. Tak na připomenutí: V uvozovkách brazilská popelka, která se z naprostého dna jihoamerického slumu vypracovala mezi sportovní celebrity. Zároveň zábavná a extrovertní osobnost, která baví na sociálních sítích všeho druhu, a to třeba i na OnlyFans.

Naposledy jsme ho viděli v rezervním zápase Tisport Gamechangeru ve Frankfurtu, kde předvedl naprosto strhující, soustředěný výkon a ukázal znovu vrcholnou zápasnickou formu. Ať to dopadne jakkoliv, tohle bude parádní sportovní show dvou nepřehlédnutelných osobností. 

 

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články