Jsem outsider na cizí půdě, je to pro mě motivace, říká Kalašnik před soubojem s Němcem Stolzem

Jsem outsider na cizí půdě, je to pro mě motivace, říká Kalašnik před soubojem s Němcem Stolzem Niklas Stolze vs. Andrej Kalašnik | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Andreje Kalašnika čeká další těžká zkouška. Člen týmu Jiřího Procházky se v Kolíně pokusí umlčet německé  fanoušky. Na druhé straně oktagonu bude ale hladový Niklas Stolze, který si po neúspěchu v UFC bude chtít spravit chuť.


Jak se cítíš chvíli před důležitým zápasem?

Je mi fajn, cítím se výborně. Nastoupím na největším eventu, který kdy v Německu byl. Budu bojovat v největší tamní hale, což je pro mě něco nového. Bude to nová zkušenost, protože nebudu domácí bojovník. Bude to pro mě nová motivace, protože jsem outsider na cizím území a pro mě to bude taková mise, protože jsem doteď bojoval pouze na domácí půdě.

V minulosti sis prošel určitými zdravotními problémy, je už vše v pořádku? Kromě takových těch klasických zranění, které má téměř každý fighter, když vstoupí do klece.

Nikdy nebudu zdravotně stoprocentní, každý fighter nastupuje s nějakým problémem, vždy mě bude nějaké zdravotní omezení trošku trápit. Už jsem si i říkal, že se na to vykašlu kvůli zdraví, ale zatím chci bojovat dál, dokud zdravíčko drží. Do zápasu nastoupím v nejlepší možné kondici.

V posledním zápase jsi se představil v Tipsport Gamechengeru proti Lousi Glismannovi. Ačkoli jsi prohrál na body, předvedl jsi skvělý výkon. Co ses naučil ze souboje s tak skvělým wrestlerem a jiu-jitsu mistrem?

Mrzí mě, že jsem prohrál, protože mě někteří chválili víc než v zápasech, které jsem vyhrál. Myslím si, že Glismann mi stylově seděl a měl jsem šanci ho porazit. Byl to v turnaji nejvýše nasazený bojovník ve welterové váze a já jsem i tak věděl, že na něj mám. Bohužel když udělám chybu, takto skvělý soupeř ji dokáže využít. I když jsem prohrál, tak jsem zjistil, že mohu bojovat i s tou nejužší evropskou špičkou, že nejsem outsider. Zpětně mě to mrzí, kdybych ho porazil, mohl jsem být v Gamechangeru i nadále, ale na to už teď musím zapomenout.

Nyní se představíš na nepřátelské půdě proti Niklasi Stolzemu, který se vrací z UFC se čtyřmi porážkami v řadě. O to víc bude hladový doma vyhrát. Určitě jste s týmem vymysleli taktiku přímo na míru. Jak proběhla příprava?

Abych řekl pravdu, tak žádný speciální gameplan jsme nechystali. Dřív jsme se soustředili na správnou taktiku přímo na soupeře, a pak se mi zdálo, že jsem se přestal rozvíjet jako fighter, protože jsme jeli přípravu přímo na soupeře. Nyní jsme se zaměřovali na mé slabé stránky a vůbec jsem si Stolzeho nepouštěl do hlavy. Je to komplexní bojovník, takže nemělo cenu nějak tlačit na postoj nebo zem. V přípravě jsem měl tedy prostor rozvíjet vlastní schopnosti a je jedno, jestli to byl postoj nebo wrestling.

Tvůj domovský klub je JETSAMM GYM, ale tentokrát jsi navštívil i Gorillu a Reinders MMA. S kým jsi tam spároval a naučil ses třeba i něco nového, co použiješ v zápasech?

Byl jsem rád, že jsem byl minulé týdny v Praze a bylo to super. Jeli jsme čistě sparringy například s Patrikem Kinclem, Matějem Kuzníkem, Petrem Gabalem. V Gorille byli mistři světa i republiky v amatérech, takže bylo skvělé, že jsem mohl mít jiné soupeře, než s kterými běžně trénuji a myslím, že mi to dalo hodně a získal jsem nové zkušenosti.

V minulosti ses slovně přestřeloval s Matoušem Juráčkem. Je váš zápas stále na stole?

Jestli je zápas na stole, to nevím. Už asi třikrát odpadl. Jednou jsem byl já zraněný, poté Matúš. Poté přišel Gamechanger. Teď se soustředím čistě na Stolzeho, ale jelikož jsme s Matúšem v žebříčku na podobných příčkách, jednou se naše cesty pravděpodobně střetnou.

Nemohu se nezeptat na Jirku Procházku. Všichni víme, že se vrátí silnější než dřív. Měl jsi možnost s ním už mluvit a bude opět v tvém rohu?

Ještě jsme spolu nemluvili. Do rohu mi nepůjde, protože potřebuje svůj klid. Ale těším se, až se setkáme a v klidu pokecáme.

Na podzim se ti narodil syn. Jak si užíváš roli otce? Občas se říká, že jako otec, zápasník ztratí takový ten oheň válečníka. Jak to vidíš ty? Je to pro tebe naopak větší motivace bojovat pro něj?

Pro mě je to naopak velká motivace bojovat pro syna. Dřív jsem to bral tak, že jsem si zazápasil, dal jsem si pauzu, párty a tak dále. Teď mám motivaci bojovat pro toho prcka, dopřát mu lepší život, vyhrávat zápasy a dostat se někam a vydělat peníze. Je to pro mě závazek víc makat a mít v sobě větší oheň.

Loni internetem kolovalo video, kde jsi ukázal, jak máš rád Vánoce. Těšíš se na vánoční období? Navíc když budeš mít klid od tréninků i zápasů.

Těším se, protože budu mít klid po zápase. Budu se ale i tak hýbat a sportovat, protože mám rád sladké, plno žrádla a vše co se točí kolem Vánoc. Žádnou velkou vánoční pauzu si brát nechci, protože v zimě jsou další turnaje.

Je něco, co bys chtěl vzkázat domácím fanouškům?

Rád bych vzkázal, že děkuju za podporu, kterou budu potřebovat, ať už v hale nebo u obrazovek. Chci ukázat své nejlepší já a doufám, že společně to dotáhneme k vítězství.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články