Doufám, že to nikoho moc nepoznamená, říká promotér Oktagonu na konto Clash of the Stars

Doufám, že to nikoho moc nepoznamená, říká promotér Oktagonu na konto Clash of the Stars Promotér Ondřej Novotný na turnaji Oktagon 22 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Turnaje pod záštitou Clash of the Stars vzbuzují mnoho emocí, ani Ondřej Novotný se nestačí divit. Podobné akce podle něj částečně odráží charakter dnešní doby.

Akce organizace Clash of the Stars jsou sice značně kontroverzní, v řeči čísel se ale jedná o nebývale úspěšný projekt, který přitahuje značnou pozornost. Kritiků je mnoho, fanoušků, a to i v řadách profesionálních bojovníků, je ale mnohem více. Svůj názor nabídl i promotér “konkurenční” organizace - Ondřej Novotný.

“Je to prostě ta doba, která je taková, jaká je. Bizár dnes lidi prostě baví. A zase znovu - mě na tom samozřejmě vadí spousta věcí,” řekl během posledního vysílání pořadu MMA letem světem a poukázal například na “šílené” tiskové konference. “Někdo tam chce házet ho**ama, nadávají tam, je to prostě úplně za hranou všeho, jen aby to bylo rádoby zajímavé.”

Dále zmínil neukázněné diváky, s nimiž se obtížně pracuje i organizátorům turnajů. “Nevím. Když se dneska bavíme o pojmech jako je body shaming a pak celá hala skanduje ‘tlustá svině’, což jsem viděl na Twitteru Ondry Němce, a všichni se tomu smějou, tak to není nic, co je z mého světa, čeho bych se chtěl účastnit. Ale respektuju to, že doba je nějaká.”

Novotný je však přesvědčen, že by turnaje, na něž dohlíží Tomáš Le Sy, nakonec mohly vzbudit zájem také o tradiční MMA zápasy, takže na tom ve výsledku může vydělat i Oktagon. “Myslím si, že to má spoustu problémů, ale to není na mně, abych je řešil. Ale má to svého kupce a prodejce. Ve finále souhlasím s Tomášem, že to může k MMA přitáhnout lidi, kteří se na něj nedívali, a ty lidi pak začne zajímat ten sport jako takový, ne jenom máchání do vzduchu, urážky, instruované scénky a ve finále něco, co žádný sport samozřejmě není. Ale neviděl jsem to, takže třeba tam někdo reálně předvedl sportovní výkon.”

Promotér také podotkl, že je naprosto nemyslitelné, aby se akce podobného ražení pořádaly třeba v zámoří “Je zajímavé, jak je ten přístup v jednotlivých státech jiný. Někde by to vůbec nedovolili, třeba v Americe vlastně nic takového není,” řekl s tím, že by podobný event z různých důvodů zřejmě neprošel přes sportovní komisi. V této souvislosti poukázal na skutečnost, že někteří lidé v Clash of the Stars nastoupili do zápasu pod vlivem alkoholu. “Pak jsou země, jako je Polsko a my, kde si evidentně může každý dělat, co chce.”

O bizarní momenty v rámci Clash of the Stars rozhodně není nouze. Spolumajitel Oktagonu se pozastavil také nad tím, že rozhodčí během hlavního zápasu posledního turnaje skočil Bejrovi na záda, jelikož nereagoval na jeho pokyny. “Tak to mi přijde naprosto šílené,” konstatoval nevěřícně. “Ale čísla a nějaký dosah to má. A já jenom doufám, že to nikoho nějak moc nepoznamená.”

Během vysílání přišla řeč i na Martina Fenina, který je známý díky úspěchům ve fotbale, ale také pro svou slabost pro alkoholické nápoje. Jeho spolupráce s Oktagonem se však podle Novotného nedá srovnávat s tím, co se děje v Clash of the Stars. “Můžeš o něm samozřejmě říkat, že je to alkoholik, můžeš o něm říkat cokoliv,” prohlásil s odkazem na “turbulentní” život fotbalového průšviháře. “Ale má také chuť něco dokázat, jít do velké výzvy, s kůží na trh, jak se říká. Není to tak, že se někdo bude měsíc ztrapňovat, pak tam nic nepředvede a tím to pro pár mizerných zlaťáků skončí.” Feninovu štaci v Oktagonu označil jako dlouhodobý a náročný projekt, od něhož se očekává nějaký výsledek. “Za mě je to k**va rozdíl.”

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články