Drákulovi se v kleci zalíbilo, nejúspěšnější slovenský thaiboxer si vyzkouší také MMA

Drákulovi se v kleci zalíbilo, nejúspěšnější slovenský thaiboxer si vyzkouší také MMA Drákulova sbírka titulů. | zdroj: FOTO: Vladimír Moravčík

Vladimír Moravčík minulý měsíc ukázal, že jeho rány mají stále potřebný ráz, nyní by rád své bojové umění ukázal také v zápasech MMA.

Vladimír "Drákula" Moravčík je považován za nejlepšího slovenského thaiboxera, který patří také do užší světové špičky. V Muaythai a K-1 během své takřka dvacetileté kariéry poměřil síly s těmi nejlepšími světovými bojovníky, vzpomeňme například Artura Kyshenka či Yodsanklaie. Domácím fanouškům se naposledy představil na konci února během akce Oktagon Underground, kde poměřil síly s krajanem Igorem "Ingwar" Danišem. Drákula ale nenechal nikoho na pochybách, kdo je na Slovensku jednička a kolegu nekompromisně sestřelil úderem na žebra hned v prvním kole.

Ihned po vítězství Moravčík nechtěl hovořit o dalších plánech, jako reálná možnost se ale jevila účast na akci Road to ONE, která se odehraje 24. dubna v Praze. Drákula ale zároveň dříve koketoval s myšlenkou vyzkoušet si také MMA. Pod těmito pravidly se koneckonců měl původně utkat už v roce 2019 i s Danišem, nicméně ze zápasu nakonec kvůli zranění sešlo. Teď to ale vypadá, že se mu oktagon zalíbil a na sklonku kariéry si novou bojovou disciplínu přece jen vyzkouší.

Zatím není jasné, kdy by se Vlado mohl představit, otálet ale s MMA premiérou nehodlá. „Chceli sme s organizáciou počkať na návrat divákov, no čas hrá proti mne, keďže tento rok budem mať 40 rokov. Som náchylnejší na zranenia a bol by som nerád, keby mi to ušlo," prozradil v rozhovoru pro ŠPORT.SK. Bojovat by měl ve welterové váze do 77 kg, ale připustil, že by možná zvládl přejít i níž.

Výběr soupeře prý nechá zcela v rukách promotérů. "Či mi dajú postojára, alebo zemiara, zápas sa začína od nuly. To je to atraktívne na MMA, sledovať, kto presadí svoje zbrane.” Je jasné, že se asi v našich končinách nenajde moc bojovníků, kteří by se s elitním thaiboxerem jako je Moravčík chtěli přebíjet v postoji. To si samozřejmě uvědomuje i Drákula a podle informací Šport.sk prý zvažuje přípravu po boku Attily Végha, Lajoše Kleina a dalších v trnavském Spartakus Fight Gymu či v pražském PriMMAtu, kde by mohl obranu proti takedownům pořádně potrénovat.

Fanoušci Muaythai ale nemusí smutnit, protože Moravčík nehodlá na hřebík věšet ani o trochu větší deseti uncové rukavice. „Stále je čo dokazovať aj v thajskom boxe. Lákajú ma noví chalani, s ktorými si chcem zmerať sily. Thajský box je a bude stále mojou srdcovou záležitosťou. Vstup do MMA vnímam aj ako prezentáciu thajského boxu pre nových fanúšikov,” nechal se slyšet. „Označujú ma za legendu, no koľkí ľudia poznajú mňa a koľkí Gábora Borárosa či ďalších MMA bojovníkov? Staršia generácia ma pozná veľmi dobre a ostatným chcem predstaviť grófa Draculu.”

V minulosti už se několikrát ukázalo, že ani elitní postojáři nemají úspěch v MMA zaručen. Zmínit můžeme třeba slavného kickboxera Gokhana Sakiho, kterému kariéra v UFC skončila po dvou zápasech. Na druhé straně ale stojí třeba Matěj Peňáz či Israel Adesanya, kteří ze svých bohatých ringových zkušeností dokážou těžit i v MMA soubojích. Uvidíme tedy, jak se s novými pravidly boje popasuje Drákula.

Zdroje:  ŠPORT.sk

Nejnovější články