Fajk seřval Pejsara kvůli váze. Kolem titulové bitvy v českém boxu panují nejasnosti

Fajk seřval Pejsara kvůli váze. Kolem titulové bitvy v českém boxu panují nejasnosti Lukáš Fajk | zdroj: FOTO: Se svolením Patron Boxing

Už koncem příštího týdne se na Královce bude bojovat o národní titul v divizi bridgerweight. O váze však paradoxně ještě není rozhodnuto.

"Kostky jsou vrženy a 16. června uvidíme na vlastní oči největší boxerský money fight v Česku!” Takto na zápas mezi Václavem Pejsarem a Lukášem Fajkem upozorňuje stáj Patron Boxing. Promotér Patrik Knopp také prozradil, že si Pejsar přijde na čtvrt milionu korun, když do zápasu nastoupí.

“Není to úplně nejvyšší částka, není to žádný money fight,” ohradil se Pejsar během nedávné diskuze za přítomnosti svého soupeře, přičemž poukázal na duel Vémola vs. Marpo, kde se bojovalo za větší peníze. “Ale když bereme čistě boxerský zápas, který je oficiálně někde zapsaný, tak je to jedna z nejvyšších částek.” Držitel titulu zároveň připomněl, že si v souboji s Vasilem Ducárem přišel na 150 tisíc korun.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

Odměna se podle něj konečně dostává do správného rozmezí. “Ta částka odpovídá úrovni, na které boxujeme, protože když si vezmeš, jak dlouho se na to připravuješ… Z těch peněz vyplatím trenéra, druhého trenéra. A v případě, že to mám na smlouvu, tak to musím normálně zdanit. Strávím nad tím několik měsíců, takže je to stejné, jako když chodíš do práce.”

Zato Fajk obdrží mnohem nižší částku. “Za ten zápas skoro nic nemám,” postěžoval si, konkrétní sumu ale prozradit nechtěl. “Všechny mé peníze se darují Vencovi, abych mohl mít český titul, aby se zápas uskutečnil.” Čerstvý mistr Evropy očekává, že pořádná výplata přijde až poté, co Pejsara porazí a pás si přehodí přes vlastní rameno. “Takhle to chodí,” vysvětlil Pejsar. “Když to pořádá tvoje domácí stáj, tak většinou platí soupeře, takže to musíš trochu oželet.”

Fajkovi se nicméně nelíbila ještě jedna podstatná věc. “Jdeme v domluvené váze do 99 kilo, nevím z jakého důvodu,” podivoval se. Důvod ale neznal ani držitel pásu. “Nevím, já jsem si to nevymyslel, takže mě se na to neptej.” Fajk v této souvislosti dodal, že se původně dokonce jednalo o limitu 94 kg. Dohady ohledně váhy jej očividně nijak netěší. “Když drží pás do 102 kil, tak jdeme k**va do 102 kil. Co to je za ho**o?” rozčílil se. “Proč jdeme nějakých po**aných 99 kil?” obořil se na soupeře. “Já jsem si to nevymyslel, jdu do kategorie bridgerweight,” bránil se Pejsar.

Oba se nakonec před kamerou dohodli, že skutečně nastoupí v limitu váhové kategorie, pokud tedy nebude smluvená váha uvedena ve smlouvě. “Je mi to jedno,” zakončil Pejsar výměnu názorů.

A jak se dívají jeden na druhého? “Je to prostě dobrý boxer, není to zápas zadarmo, je to těžký zápas, to já vím,” řekl Fajk, přičemž pochválil jeho obranu a fyzičku. Věří ale, že soupeře ukončí hned v prvním kole. Pejsar zase vyzdvihl Fajkovu psychiku. “Je to mladý dravec, v hlavě to má dobře nastavené. Dobře, není tak technický, jak by mohl být, ale zápasy umí utáhnout hlavou.” Rozhodnout bude chtít ve druhé polovině zápasu.

Duel se uskuteční 16. června v hale Královka. Celou akci bude možné sledovat sledovat také na platformě Oktagon.tv.

Zdroje:  Patron Boxing - YouTube

Nejnovější články