Je libo trenbolon? Václav Mikulášek se přiznal k dopingu

Je libo trenbolon? Václav Mikulášek se přiznal k dopingu Vašek Mikulášek se raduje z vítězství nad Petrem Bartoňkem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Bývalý zápasník organizace Oktagon MMA otevřeně promluvil o užívání zakázaných látek a jejich účincích během přípravy.

Co není zakázáno, je dovoleno. Tento názor často zaznívá i v souvislosti s bojovými sporty, obzvlášť mezi některými bojovníky, kteří působí v organizacích bez dopingových testů. K užívání látek, které jsou v České republice postaveny mimo zákon, se nedávno přiznal Václav Mikulášek.

„Já se za to nestydím. Stejně jako každý vrcholový sportovec jsem bral, abych zvládal některé ty věci. Bral jsem růsťák, trenbolon kvůli agresivitě, bral jsem i horší věci, halotestin kvůli agresivitě. Bral jsem fakt hnusné věci,” řekl v pořadu Hype-Cast.

Halotestin je označován jako silný androgenní steroid. Ve výčtu vedlejších účinků bychom našli například bolesti hlavy, krvácení z nosu, zažívací potíže, snížení vlastní produkce hormonů, podrážděnost, či agresivitu. V neposlední řadě představuje obrovskou zátěž pro ledviny a játra. Do stejné kategorie spadá i zmíněný trenbolon, jenž je vnímán jako silné anabolikum. V případě suplementace růstového hormonu se zase mluví o rychlejší regeneraci a zvýšené odolnosti.

S pomocí těchto látek tělo zvládne daleko náročnější trénink, což bylo pro Mikuláška klíčové. „To neznamená, že najednou vyrosteš. To znamená, že můžeš dřít třikrát tolik… Chodil jsem třikrát denně na tréninky. Ráno jsem měl sparringy, odpoledne jsem šel běhat osm kilometrů a večer jsem šel ještě na hodinu a půl na těžký trénink wrestlingu, což je úplný nesmysl. Lidé si to neumí představit.” Tento režim dokázal držet celý týden v kuse. Člověk ale zároveň zaplatí velkou daň. „Když pak vysadíš kvůli pauze, tak ti to tělo samozřejmě vrátí zpátky.”

V této souvislosti poukázal na zdravotní problém, který ho v přípravě výrazně omezuje. Užíváním výše zmíněných látek tedy šel do obrovského rizika. „Mám jen jednu funkční ledvinu, je to vrozená vada. Když jsem si s tímhle pohrával, tak jsem ještě víc riskoval své zdraví.”

Asi netřeba dodávat, že investice do podobných „vitamínů” je značně nákladná. Mikulášek si však s Oktagonem dokázal domluvit slušné peníze, byť si nyní v Clash of the Stars přijde na mnohem zajímavější částky. Během rozhovoru přiznal, že za úvodní zápas inkasoval více než za bitvu s Vémolou. „Nikdo to neví, ale za Vémolu jsem dostal drobné. Dnes můžu říct, že jsem od Oktagonu dostal sedm tisíc eur. Nepočítám sponzory a tak, tam jsem udělal pěkné peníze.”

Mikulášek je přesvědčen, že nejde o kdovíjak závratnou sumu. „Jsou to drobné… Třikrát se to odkládalo, třikrát jsem dělal váhu,” řekl s tím, že v přípravě byl zhruba osm měsíců. „Na sponzorech jsem vydělal strašně moc, ale za zápas jsem dostal drobné.”

Zdroje:  Hype-Cast

Nejnovější články