Je to monstrum, v Gamechangeru na něj nikdo nemá, velebí Vémola UFC veterána

Je to monstrum, v Gamechangeru na něj nikdo nemá, velebí Vémola UFC veterána John Hathaway během návratového zápasu v Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Karlos Vémola bude mít v pyramidě Tipsport Gamechanger jasného favorita.

Sázkaři a bookmakeři mají jasno. Největším favoritem v projektu Tisport Gamechanger není David Kozma ani žádný jiný známý bojovník Oktagonu, nýbrž John Hathaway, který se v největší tuzemské organizaci představil pouze jednou. Na jeho kvality upozorňuje jeho perfektní bilance 17-2 i krasojízda v UFC, kde měl našlápnuto až na samotný vrchol.

S Hathawayem se velmi dobře zná Karlos Vémola, jelikož spolu trénovali v klubu London Shootfighters. “Já vedle něj vyrůstal, vedle hvězdy, která byla v UFC,” řekl v rozhovoru pro iSport.cz a poukázal na jeho obdivuhodné výsledky. První porážka přišla až v pátém zápase v UFC, tehdy už měl na kontě 14 výher. Po dalších třech výhrách klopýtl znovu. “Kdyby tenkrát porazil toho Japonce, tak by šel rozhodně o titul.” Korejec Dong Hyun Kim ale Hathawaye hned v prvním kole nachytal na loket z otočky, takže ho k titulové šanci nepustil.

Ne snad, že by “The Hitman” po neúspěchu chtěl svět bojových sportů opustit, musel se ale stáhnout kvůli nepříjemnému onemocnění. Šlo o ulcerózní kolitidu, chronický zánět sliznice tlustého střeva. “Z toho gymu se vytratil, na osm let byl prostě pryč,” vzpomínal Vémola na období, kdy už vždy usměvavého chlapíka v tělocvičně nepotkával.

S nemocí se naštěstí porval jak se sluší a patří, po letech byl připraven na další etapu slušně rozjeté kariéry. Návratový zápas proběhl pod střechou Oktagonu. A Vémola přiznal, že byl hodně zvědavý, jak se mu po dlouhé pauze bude dařit. “Tady v Čechách to asi nikdo neprožíval tak silně jako já. Protože já jsem vedle toho kluka opravdu vyrostl, díval jsem se na něj, byl v UFC dlouho přede mnou. Když jsem se tam pak dostal, tak jsme do UFC lítali spolu, několikrát jsme byli ve Vegas, než se na osm let ztratil. A pak se vrátil a předvedl profesorský výkon,” reagoval na zápas s Brazilcem, kterého Hathaway již v barvách Oktagonu udolal na body.

Vémola naprosto chápe, proč je na jeho někdejšího týmového parťáka vůbec nejmenší kurz. “Vsaďte si na to, že John Hathaway toho Gamechangera vyhraje. Já na to vsadím, co mám,” řekl s nadsázkou. Je totiž přesvědčen, že na něj ostatní zápasníci nebudou stačit. “V té pyramidě na něj nikdo nemá. Jsem o tom přesvědčený, toho kluka znám, viděl jsem ho zápasit, takže vím, jak je chytrý v postoji i na zemi. Když jsem viděl jeho poslední zápas, kde každý jeho krok měl nějaký smysl… Byl jsem za něj byl tak šťastný, že se po osmi letech dokázal vrátit.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Vémola navíc prozradil, že se z Hathawaye za jistých okolností stává pořádné zvíře, byť na první pohled působí milým dojmem. “Je to ten nejhodnější kluk, kterého jste kdy potkali. Je z dobré rodiny, nemluví sprostě, je hodný, se vším vám pomůže,” popsal jeho osobnost. Výjimkou jsou chvíle, kdy se snaží shodit poslední kilogramy, aby splnil zápasovou váhu. Podle Vémoly běžně váží zhruba 95 kilogramů, nastupuje ale v rámci welteru. “V životě jsem nezažil, že se takhle hodný člověk změní v monstrum, když je v dietě. Ale on se v to monstrum změní i v kleci.”

Vémola je přesvědčen, že Hathawaye ještě čekají velké věci. Závěrem rozhovoru se podíval do věštecké koule a naznačil, že by se po vítězství v Gamechangeru mohl vrátit do ligy mistrů. “Podle mě vyhraje pyramidu a hned potom se vrátí do UFC. To bude obrovský návrat, pokud mu to zdraví bude sloužit.” Hned úvodní duel však nebude jednoduchý, v kleci ho totiž přivítá Máté Kertész, kterému fanoušci vzhledem k jeho výkonům přezdívají "lepidlo".

Zdroje:  iSport

Nejnovější články