Kincl vzpomíná na silnou motivaci Lukáše Krpálka, do odvety s Vémolou jde s podobnými pocity

Kincl vzpomíná na silnou motivaci Lukáše Krpálka, do odvety s Vémolou jde s podobnými pocity Šampion střední váhy | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Patrik Kincl se stále upíná na slíbenou odvetu s Karlosem Vémolou, ačkoli pořád nemá jistotu, že se někdy dočká. Své nastavení přirovnává k postojům Lukáše Krpálka.

K odvetě s Karlosem Vémolou řekl Patrik Kincl pár slov během rozhovoru pro DVTV. Hned na úvod souhlasil s tím, že ho “Terminátor” nyní žene kupředu. “Teď určitě. Teď je to silná motivace. Když jsem se připravoval na prosincový zápas, tak to byl velký náboj. Takže částečně možná ano.”

O Kinclovi je však dobře známo, že si v trashtalku a osobních útocích nijak nelibuje. Zmínil, že by se těmto věcem nejraději úplně vyhnul a soustředil se pouze na sportovní stránku. Jako motivace mu stačí kvalitní soupeř. Kvůli veškerému dění kolem odvety si do života pouští hodně negativních emocí. “Určitě je to toxické, okolo toho zápasu je hodně negativity, ať se vezme čistě ten trashtalk, nebo fanoušci, kteří se přiklání na jednu nebo na druhou stranu. Takže je to toxické. Ale myslím si, že tím zápasem by to mohlo skončit, po těch letech se příběh uzavře. Nebo takhle si to maluju.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Jak už několikrát prohlásil, Vémolu vnímá jako jistou životní kapitolu, kterou chce zkrátka a dobře uzavřít. V této souvislosti zavzpomínal na příběh nejúspěšnějšího českého judisty, jenž se objevil v jeho vlastním podcastu. “Jedním z hostů byl Lukáš Krpálek, je to možná dva roky zpátky. Ta jeho slova mám pořád pod kůží, mluvil o tom, jak tenkrát prohrál s velkým Francouzem.”

Na mysli měl legendárního Teddyho Rinera, který je vnímán jako postrach těžké váhy juda. Do té Krpálek přestoupil poté, co v roce 2016 na olympijských hrách v Riu získal zlatou medaili v polotíze. Riner si v Riu došel pro již druhé zlato. A právě on byl pro Krpálka silným hnacím motorem. “Tenhle člověk pro mě byl motivací jít do vyšší váhovky a zkusit ho porazit,” řekl v listopadu roku 2020 během rozhovoru v pořadu Fight and Talk, kde s Kinclem probíral svou kariéru.

S Rinerem se utkal dvakrát, ale ani jednou se mu nepodařilo zvítězit, byť chybělo jen málo. Ale jak sám řekl – porážky jsou pro sportovce důležité, jelikož mohou dodat potřebný impulz do další přípravy. “O to víc je to pro mě zase motivace ho porazit na důležitějších závodech… Věřím v to, že v důležitý moment na důležitém závodě to dopadne.” Poté na sebe už nenarazili. Během olympiády v Tokiu Francouz prohrál už ve čtvrtfinále, zatímco Krpálek se mohl opět radovat ze zlaté medaile, tentokrát už v kategorii nad 100 kilogramů.

Krpálkův přístup k prohrám s těžkými soupeři Kincl naprosto chápe. “Když to dořekl, tak jsem si říkal, že to je přesně můj případ,” přiznal během rozhovoru s Danielou Drtinovou. Podobně vnímá svůj zápas s Vémolou. A styčných bodů je více - stejně jako Krpálek šel za “Terminátorem” do vyšší váhovky.

Ohledně odvety má v hlavě pouze jeden scénář, podle kterého bude odcházet jako vítěz. S prohrou nepočítá. “To si nepřipouštím. Ta možnost není. A kdyby byla, tak se spokojím s tím, že podám stoprocentní výkon.”

Zdroje:  DVTV , YouTube - Fight and Talk

Nejnovější články