Karlos Vémola prozradil, jak se cítí po operaci. Dostane šanci na turnaji v Německu?

Karlos Vémola prozradil, jak se cítí po operaci. Dostane šanci na turnaji v Německu? Karlos Vémola na turnaji Oktagon Underground | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

“Terminátor” musel podstoupit další servisní zákrok, doktoři mu tentokrát dávali dohromady zdevastovaný loket. Zatím se zdá, že vše proběhlo podle plánu a bez komplikací.

Kariéru Karlose Vémoly lemují nejrůznější zranění. Ze zápasu s Jackem Hermanssonem odcházel s nezáviděníhodnou památkou v podobě zlomené ruky, před rokem si zase utrhl triceps, když se připravoval na Marcina Naruszczku. Často si stěžoval také na opotřebovaný loket levé ruky, servisní zákrok u doktora opakovaně odkládal, aby si udržel vysoké zápasové tempo.

“Terminátor” sice doufal, že k operaci dojde až po ukončení kariéry, na sál však musel krátce po souboji s Aleksandarem Iličem. Právě na jeho tvrdou hlavu loket několikrát narazil, což vyvolalo bolest, jakou už Vémola nemohl ignorovat. Po svatbě tedy následovala návštěva olomoucké nemocnice, kde mu doktoři loket vyčistili.

Novopečený šampion polotěžké váhy poreferoval o aktuálním zdravotním stavu ve videu na Instagramu serveru Fight Live. “Hodně se mě ptáte, jak jsem na tom po operaci. Myslím si, že na to, že jsem týden po operaci, tak naprostá paráda. Chodím bez ortézy, žádný otok, s rukou hýbu normálně. Doktor mi řekl, že cvičení pocitově, to pro mě ale znamená cvičení okamžitě. Ale nechtěl jsem to teď uspěchat, nechtěl jsem to podcenit, abych se nedostal do problémů, jako už jsem se párkrát před tím dostal, takže jsem počkal, než mi vytáhnou stehy. Stehy mám venku.”

Karlos se v posledních dvou týdnech věnoval především odpočinku, výjimečně vypustil veškeré tréninkové aktivity, což se u něj jen tak nevidí. “V tomhle vedru jsem nechtěl ani běhat a dělat podobné věci, abych se nezapotil a nedostala se do toho nějaká infekce,” vysvětlil. V následujících dnech už ale najede do starých kolejí. “Pomalu začínáme protahovat s gumami, začínáme běhat, redukovat váhu, protože ta váha se sama neudělá.”

Před sebou má návrat do střední divize, koncem roku se utká s vítězem duelu Patrik Kincl vs. Alex Lohoré. Stále však doufá, že se objeví i na říjnovém turnaji ve Frankfurtu. “Pozvolna se vracím do přípravy, protože doufám, že pro mě Ondra v Německu připraví nějakého dobrého soupeře.”

Ondřej Novotný nicméně už na tiskové konferenci po turnaji na Štvanici avizoval, že s hlavní hvězdou Oktagonu v rámci druhého výjezdu do Frankfurtu nepočítá. “Obdivuji jeho dvouměsíční sprint, fantastické, ale myslím si, že teď je také čas si trochu odpočinout. A když ne pro něj, tak určitě pro nás dva,” řekl s odkazem na Pala Nerudu. Může se samozřejmě stát, že promotéři změní názor, zatím se ale zdá, že šampiona spíše budou chtít šetřit na závěr roku.

Zdroje:  Fightlive.cz

Nejnovější články