Krvavá žádost o ruku přímo v MMA kleci. Pütz po vítězství nad Petráškem překvapil přítelkyni

Krvavá žádost o ruku přímo v MMA kleci. Pütz po vítězství nad Petráškem překvapil přítelkyni Stephan Pütz žádá o ruku | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jedním z nejlákavějších zápasů turnaje Oktagon 36 byla bitva mezi Milošem Petráškem a Stephanem Pützem. A vskutku šlo o parádní podívanou, oba bojovníci nechali v kleci hodně sil a také spoustu krve. Pak ale došlo i na romantiku.

Favorizovaného Pütze hned od začátku hnala kupředu rozbouřená hala, která skandovala jeho jméno. Německý bojovník nejprve otestoval pozornost Petráška rychlým upkickem, “Meloun” mu vzápětí splatil dluh highkickem. Němec ale bez problémů kontroloval střed oktagonu, český bijec zkoušel bodovat lowkicky. Následně se mu podařilo ponořit pod úder ze zadní ruky, v klinči si ale vysloužil razantní koleno. Borci pomalu zkracovali vzdálenost, bylo jen otázkou času, než Pütz zkusí takedown. První pokus ale “Meloun” ubránil a pokračoval v demolici soupeřovy přední nohy.

Zhruba v polovině kola přišpendlil Petráška na pletivo, kde předvedl, že je po silové stránce skvěle připraven. Meloun schytal údery na hlavu, horší však zřejmě byla kolena na břicho a na nohy. Stále se mu nedařilo z klinče utéct, to už ale rozhodčí borce povzbuzoval k větší aktivitě. A jelikož se nedočkal, byl nucen bojovníky rozdělit. V poslední minutě Petrášek zabral, k vidění byl roundkick a několik háků, německý bojovník se ale nenechal zahanbit a také natrefoval. I druhý pokus o takedown Petrášek ubránil.

Cutmani obou rohů měli poměrně dost práce. Pützovi krvácel nos, Petráškovi zase načaté levé obočí. Hned na začátku druhého kola Němec znovu zatlačil soupeře na pletivo, kde urputně bojoval o takedown. Ačkoli schytal několik důrazných loktů, podařilo se mu Miloše poprvé posadit na zadek, následně však musel rychle bránit pokus o kimuru. Petrášek po další výměně povolil v obraně, v předklonu inkasoval tvrdé koleno a sérii úderů, načež ho Pütz konečně dostal na zem, kde následovala salva loktů a důrazných kladívek. Pütz se dokonce dostal do mountu, Petráška donutil k protočení. Poté nasadil body triangle a pokračoval v demolici. “Meloun” se ale nevzdával, protočil se zpět na záda a odvážně čelil ostrým loktům. Poslední vteřiny byly dramatické, Petrášek ale přežil do konce kola.

V posledním kole “T-800” rychle navázal tam, kde přestal. Po 20 vteřinách byl Petrášek znovu na lopatkách. Pütz si soupeře zkušeně kontroval z halfguardu, byť silně krvácel z nosu. Minutu a půl před koncem kola se posunul do plného mountu a na Petráška nechal dopadnout těžké lokty. Pak ale ztratil kontrolu. “Meloun” sebral poslední síly a zkusil zápas otočit. Nejprve nasadil škrcení, na rozloučenou přidal několik devastujících loktů, které ještě více poupravily fasádu “T-800”. Záhy se však ozval závěrečný hvizd.

Na Petráškovi bylo znát, že spálil veškeré dříví, chvíli trvalo, než našel sílu, aby se mohl postavit na nohy. Německý terminátor sice vypadal hrůzostrašně, z nosu mu i nadále odkapávala krev, bylo mu ale jasné, že si připíše další vítězství. Rozhodčí obodovali souboj 29-27, 30-26 a 29-27 jasně v jeho prospěch. “Byl to skvělý zápas, bohužel se mi znovu otevřela rána na nose, proto jsem tam trochu tápal. Bylo to opravdu vyrovnané, bylo tam mnoho respektu, oba jsme skvěle reprezentovali tento sport,” řekl během rozhovoru a dodal, že chtěl původně zůstat v postoji, jelikož Petráška považuje za skvělého wrestlera, ale kvůli problému s nosem zvolil jistější cestu. Také potvrdil, že si brousí zuby na titulový zápas.

Tím to ale neskončilo. Pütz si totiž na závěr přichystal jedno velké překvapení. “Chtěl bych tento úžasný moment využít pro něco jedinečného. Moji největší pomocnici, nejlepší kamarádku, moji lepší polovičku bych chtěl požádat o ruku,” řekl v přítomnosti své přítelkyně, načež před ní poklekl a nabídl jí prsten. Z její reakce se dalo vyčíst, že se jí nabídka zamlouvá. Nedbala na krev a padla mu do náručí, kde dostala krvavý polibek na tvář.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Co krom svatby Stephana Pütze dále čeká? Nápovědu nabídl promotér Ondřej Novotný, který na tiskové konferenci, naznačil, že si “T-800” zaslouží souboj s Vémolou. “Je to člověk, který je na špici, prokázal, že je další na řadě,” řekl s tím, že pro Rafaela Xaviera, jenž se o Karlose také ucházel, zřejmě bude muset vymyslet něco jiného. “Máme velké plány se soubojem dvou terminátorů, na tom musíme stavět. Ještě tam možná nejsme, ale blížíme se.” Na Vémolu se ale stojí dlouhá fronta, je také možné, že přednost dostane těžká váha a Hatef Moeil, který na turnaji porazil Jeremyho Kimballa. To bychom ale předbíhali, na řadě je totiž odveta s Patrikem Kinclem.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články