Martínek slaví první výhru v KSW! Poláka s přehledem porazil na body

Martínek slaví první výhru v KSW! Poláka s přehledem porazil na body Michal "Blackbeard" Martínek před zápasem. | zdroj: Profimedia

Černovous“ Martínek si zkušeným taktickým výkonem poradil s nebezpečným Polákem Stawowym, čímž si položil skvělé základy pro své další působení v nejtěžší divizi KSW.

Michal Martínek v předzápasových rozhovorech říkal, že mu nevadí bojovat s většími protivníky, dle jeho slov kyklopy. Jeden takový se proti němu dnes večer v Polsku postavil a „Černovous“ názorně předvedl, že co mu chybí na soupeře v kilogramech, to dokáže nahradit rychlostí a skvělou taktikou.

Filip Stawowy, který platí za nadějný prospekt polského MMA, měl být pro Michala poměrně těžkou zkouškou. Svou pověst tanku s neustálým tlakem a tvrdými bombami však v dnešním zápase v žádném případě nepotvrdil. Polák s nepříliš atletickou figurou se sice snažil vyvíjet na Martínka nátlak, ale byl na nohou viditelně pomalejší než český bojovník a jeho jistě silné údery nedokázaly najít cíl.

Michal se prezentoval skvělým pohybem v postoji a často dokázal Filipa trefovat nepříjemnými jaby s ústupu. Netrvalo tak dlouho a na Polákově obličeji se objevily krvavé stopy společně s natékajícími monokly.

V tomto duchu se odehrály prakticky celá tři kola. Stawowy evidentně nedokázal najít odpověď na taktiku, kterou na něj v Reinders gymu vymysleli a stále neúspěšně naháněl Martínka po kleci. Až v poslední minutě třetího kola se mu podařilo svázat Čecha do klinče u pletiva klece. Nedokázal však Michalovi způsobit žádné potíže a oba borci se tak víceméně v poklidu dočkali závěrečného gongu.

Rozhodně se nejednalo o divácky příliš atraktivní souboj, ale Černovous předvedl zkušený taktický výkon a udělal vše proto, aby svého protivníka jasně porazil na body. Jde tak o skvělý start českého fightera v nejtěžší divizi KSW, kde titulová šance nemusí být tak daleko, jak by se mohlo zdát.

Zdroje:  KSW

Nejnovější články