Michal Martínek reaguje na výsledek protestu

Michal Martínek reaguje na výsledek protestu Michal Martínek vs. Filip Stawowy | zdroj: Foto: se svolením KSW

Dokonce i podle nezávislé komise rozhodčích Michal Martínek svůj poslední zápas vyhrál. Výsledek se ale měnit nebude, což českého bojovníka pořádně vytočilo.

Když Michal "Blackbeard" Martínek na turnaji KSW 75 po 15 minutách boje uslyšel závěrečný klakson, o svém vítězství nepochyboval. O to větší překvapení bylo, když nakonec zvedli ruku soupeři. Zatímco jeden rozhodčí nabodoval všechna kola pro Michala, zbylí dva viděli vyhrát domácího Poláka Omielanczuka. S verdiktem nesouhlasili fanoušci a českému válečníkovi poslal podpůrný vzkaz dokonce i jeden z majitelů organizace.

"Když jsem včera, neschopen ovládnout svou frustraci, oslovil jednoho z rozhodčích tohoto zápasu a zeptal se: Jak se to stalo? Dostal jsem odpověď, že 'posuzoval sílu úderů a ne jejich počet'. Pravděpodobně byste to bádání

Zajímalo by mě, jakou sílu změřil u Danielova rozbitého obličeje a prokopnutého břicha? Pravděpodobně by musely být výsledky porovnány s využitím špičkových odborníků z jaderného ústavu nebo NASA. Nebo by snad obě esa, která z nějakého důvodu, navzdory svým slabším intelektuálním dispozicím, směla na židlích rozhodčích, měla sama veřejnosti vysvětlit, jaký skřet jim včera běhal v té části hlavy, která se zabývá bodováním?... Protože už toho mám dost.

Danieli: věčná úcta k tobě. Není to tvá vina, že jsme vybrali rozhodčí jako pro amatérské zápasy. Vybojoval jsi krásný zápas a zasloužil sis jen potlesk. Bohužel se teď díky jejich neschopnosti musíš účastnit této hloupé debaty, místo aby sis v klidu léčil zranění. Omlouvám se. Uvidíme se na dalším zápase.

Michale, jen chci, abys věděl, že jsi včera ten zápas vyhrál a nikdo z nás tady v Polsku není tak hloupý nebo nečestný, jen jsme občas bezmocní," napsal na sociálních sítích Maciej Kawulski a dokonce nechal Martínkovi vyplatit bonus za výhru.

Český tým podal proti výsledku oficiální protest, takže existovala naděje, že bude dodatečně změněn. Ačkoliv se ale trojčlenná komise složená ze zkušených rozhodčích shodla na tom, že měl Martínek vyhrát, změnu výsledku nedoporučila, jelikož byl dle nich zápas velice těsný a bylo možné jej zpod klece vidět trochu jinak.

"Máme verdikt protestu. Prý jsem vyhrál, ale nic se měnit nebude, protože by se musel prokázat nějaký záměr manipulace a že z principu se nic měnit nebude.

Nevím co na to říct. Bylo mi jasný, že bude hodně střetů zájmu….

Odveta mě nezajímá, protože nevím, proč bych měl znovu něco dokazovat, když jsem byl podle asociace a majitelů vítězem a hlavně podle většiny fanoušků i polské scény. To už samo o sobě o něčem vypovídá vzhledem k tomu, že jsem zápasil s polským závodníkem. Pokud se máme potkat znovu, Bude to v rámci nějakého boje o ranking, ale nikoliv odveta jako taková.

Soupeři gratuluju. Není to jeho chyba, že to dopadlo takto. Oba jsme dělali to nejlepší, co jsme mohli a jsem rád, že jsem se Danielovi postavil a toho chlapa mám rád a respektuju ho, protože oba víme, s kým jsme zápasili v Rusku, můj respekt budeš mít vždy bez ohledu na to, co se děje.

Za tímto zápasem zůstane jizva na mém srdci a navždy zjizvený Sherdog a můj ranking. Ale to se hold asi může stát vzhledem k tomu, že tady teď sedím a čtu si tisíce zpráv celé scény na mou podporu. Takže velké děkuji všem fanouškům, kteří drží při mé osobě.

Jsem plný emocí a teď to sám musím rozdýchat, protože to je pro mě velké sousto a nečekal bych, že se mi něco takového stane při takhle těžkém zápase a ostře sledovaném v mezinárodní asociaci, která je vysílána v několika zemích světa.

Já si teď dám na pár dní pauzu od médií, protože jsem pěkně nasranej a nechci bejt neslušnej. Už tohle jsem napsal nejslušněji, jak umím, a teď se mi opravdu nechce být slušnej."

Michalovi se samozřejmě nelze divit. V MMA může každá prohra výrazně zpomalit bojovníkovu kariéru. Zahraniční promotéři totiž často koukají pouze na bilanci a nezjišťují, nakolik byla prohra těsná. Polehčující okolností je, že i vedení KSW Martínka považuje za vítěze a jeho cestu k titulu polské organizace by to tedy nemělo nijak výrazně zbrzdit. Doufejme jen, že příště budou rozhodovat kompetentnější rozhodčí, nebo nebudou vůbec potřeba. Ještě předtím ale bude mít "Blackbeard" 27. prosince šanci spravit si chuť v boxerském zápase na Fight Night Challenge, jeho soupeř ale zatím oznámen nebyl.

Zdroje:  KSW , Michal Martínek - Instagram

Nejnovější články