Mikulášek se v sobotu pokusí zastavit sérii porážek. Pomůže mu změna trenéra?

Mikulášek se v sobotu pokusí zastavit sérii porážek. Pomůže mu změna trenéra? Václav Mikulášek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Do Frankfurtu koncem týdne zavítá hned několik bojovníků z československé scény, například Marek Bartl, Jakub Bahník nebo Václav Mikulášek. Právě poslední jmenovaný jede do Německa s jasným plánem.

Václav Mikulášek momentálně neprožívá zrovna nejlepší období své zápasnické kariéry. Už jsou to bezmála tři roky od chvíle, kdy se naposledy radoval z vítězství, které si zajistil, když knockoutoval Branislava Zuzáka. Následovaly tři zápasy, z nichž odcházel jako poražený. Nejprve šlo o vyhecované klání s Karlosem Vémolou, poté nestačil na Thomase Robertsena. Možná nejbolestivější je však poslední porážka, kterou mu zařídil Tomáš Meliš.

“Baba Jaga” se však snaží brát sportovní nezdary s jistou rezervou. „Já si z ničeho nikdy nedělám moc hlavu, ani z těch proher, ale člověk samozřejmě radši vyhrává,” řekl v rozhovoru pro Oktagon. Mikulášek by potřeboval vyhrát, aby si trochu poupravil nezáviděníhodnou bilanci (7-9). Šanci bude mít už v sobotu, ve Frankfurtu se utká s Hojatem Khajevandem (5-3), německým bojovníkem s íránskými kořeny.

Toho si bohumínský bojovník pečlivě nakoukal skrze dostupná videa. “Je to šikovný wrestler, myslím, že budu mít dost prostoru ukázat, co umím.“ Mikulášek prozradil, že mu promotér Ondřej Novotný dal na výběr ze tří bojovníků, právě Khajevand mu zřejmě padl do oka. Už nyní s ním plánuje velké věci. “Na 120 % jsem si jistý, že ho ukončím v prvních dvou kolech.” Tentokrát však nechystá žádné slovní přestřelky. “Hojata osobně neznám, necítím vůči němu nic špatného, chci ho jen obyčejně sportovně porazit. Nejsem ten typ, který by vykouzlil nějakou provokaci jen proto, aby byla show. Od toho tu máme jiné.“

Na výjezd do Německa se Mikulášek těší, za sebou má vcelku tradiční přípravu. „Připravuju se pořád stejně, věřím tomu, co dělám. Mentální kouč? Na co? Sám jsem mentál!“ Ve skutečnosti ale došlo k jedné poměrně zásadní změně. Zakotvil totiž u Luboše Šudy, jenž mu pomáhal s tréninkem. “Trénoval u mě zhruba měsíc a půl, což je na něj velký úspěch. Hodně jsme makali na tom, aby byl dobrý v postoji, aby dokázal bránit jakýkoli takedown,” řekl a dodal, že moc dobře vědí, co mohou od soupeře očekávat. “Samozřejmě se bude snažit dostat Vaška na zem a tam ho ukončit.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Změnu ostatně oznámil i Renegade Prague Gym, kam Mikulášek běžně docházel. V prohlášení zaznělo, že bude po oboustranné dohodě zápasit bez klubové příslušnosti, pouze sám za sebe “Tedy nikoliv za RPG, ale za svoji osobu. My všichni mu budeme držet palce a přát vítězství.” Co konkrétně za změnou stojí, to zřejmě vyplave na povrch až časem.

“Baba Jaga” každopádně zbytečně neztrácí čas. Ať už výlet do Německa dopadne jakkoli, už nyní je jisté, že se objeví také na turnaji v Ostravě. “Tam jsem doma, tam nemůžu chybět. Beze mě by ten turnaj snad ani nemohl být!“

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články