Motivovaný Leo Brichta začíná mluvit o titulu v KSW. Jak to vypadá s poraněnou rukou?

Motivovaný Leo Brichta začíná mluvit o titulu v KSW. Jak to vypadá s poraněnou rukou? Roman Szymański vs. Leo Brichta | zdroj: Foto: se svolením KSW

Leo Brichta se nijak netajil tím, že poslední bitva v KSW byla opravdu náročná, s Romanem Szymańskim se hodně natrápil, než ve třetím kole převzal otěže a soupeře ukončil. K zápasu se vrátil v rámci posledního vlogu, v němž odpověděl na některé otázky od svých fanoušků.

Ti se zajímali především o jeho ruku. Během duelu se totiž zdálo, že si český postojář přivodil zranění. „V prvním kole jsem nějak blbě trefil úder a začal mi hrozně brnět malíček s prsteníčkem,” vysvětlil. Ani on sám si nebyl jistý, co se s rukou stalo, takže si oddechl, když se ukázalo, že nejde o nic vážného. „Nevěděl jsem co s tím. Byl jsem z toho trochu zmatený, ale všechno v pořádku, takže jsem rád.”

Jedna z dalších otázek se týkala práce rozhodčího. Někteří fanoušci pojali podezření, že mohl zasáhnout dříve, Brichta je ale opačného názoru. „Myslím si, že to bylo adekvátní ukončení, klidně to ještě chvíli mohl nechat,” řekl s tím, že v Polsku to takhle zkrátka chodí, takže s tímto přístupem počítal. „Všichni ti kluci jsou tvrdí, nic se jen tak neukončuje.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Leo Brichta (@leonekbr)

Brichta se také svěřil s tím, co si vyslechl od svého rohu před začátkem třetího kola. „Teď nebo nikdy. Teď ukaž, že jsi český lev, skoč po něm a ukaž kočičí styl, ukaž, že jsi ten lev a že chceš vyhrát,” parafrázoval motivační řeč. Slova evidentně zafungovala skvěle. „Šel jsem a ukázal jsem.”

Zatímco někteří bojovníci pečlivě zkoumají své soupeře, jejich návyky, styl boje a všechny podstatné detaily, Brichta razí opačnou strategii. „Mám takové pravidlo – na soupeře se moc nekoukám,” řekl a dodal, že se během přípravy soustředí spíše na sebe a obecný trénink. „Protože když se příliš soustředíš na to, co chce udělat soupeř, tak se většinou neuvolníš, nedokážeš aplikovat, co jsi natrénoval. Takže je potřeba se od toho oprostit a věřit svým schopnostem, sám sobě.”

Zástupce PriMMAt Gymu také uvedl, že ho nezajímají ani kurzy sázkových kanceláří. „Já se na to vůbec nesoustředím, nedávám tomu žádnou váhu. S rolí outsidera nebo favorita se neztotožňuju, vůbec nepracuju s tou myšlenkou. Nedokáže mě to rozhodit.”

Brichta je zdravý a v plné síle, může se tedy prakticky okamžitě vrátit do přípravy a vyhlížet další výzvu v KSW. „Naskočil jsem zpátky do tréninku. Vše, co jsme natrénovali, je potřeba zúročit, dál vyhrávat a přivézt titul do České republiky. Ukázat, že jsem český lev.” Po vzoru svých trenérů zakončil odpovědi na otázky krátkou motivační řečí. Zmínil, že stačí nastavit správný směr, cíl a ukázat odhodlání a tvrdou píli. Pak je podle něj možné úplně všechno. 

Zdroje:  TeamBrichta – YouTube

Nejnovější články