Na turnaj Oktagon 55 vyráží početná česko-slovenská výprava. Už máte svého favorita?

Na turnaj Oktagon 55 vyráží početná česko-slovenská výprava. Už máte svého favorita? Robo Pukač nastupuje k zápasu na Oktagon Prime 5 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na startovce sobotního turnaje Oktagonu se našel prostor i pro bojovníky z Česka a Slovenska. Do boje vyráží například Robert Pukač nebo Jakub Bahník.

Organizace Oktagon MMA se po návratu na českou půdu opět vydává za hranice, o víkendu zakotví ve Stuttgartu. Na své si však přijdou i fanoušci bojovníků z domácí scény, na kartě jsou hned čtyři.

Robert Pukač se postará o zlatý hřeb celého večera. „Diamantový Čávo“ má nevyřízené účty s Christianem Jungwirthem, vzájemný zápas před dvěma roky totiž po druhém kole vzdal. „Myslím, že má problém sám se sebou kvůli prvnímu zápasu, teď si to chce vyžehlit. Ale to je na špatné adrese,“ zhodnotil výzvu „Kelt“. Pukač je naopak přesvědčen, že se karta obrátí: „Bude si myslet, že se zlomím, když zatlačí, takhle si mě vyhodnotil. Ale já jsem se vyhodnotil tak, že jsem lepší bojovník, že vyhraju.“

Odeta se možná ponese v trochu jiném tempu, duel je totiž vypsán na pět kol. „Hlavní zápas chceme vždycky držet na pět kol po pěti minutách, pakliže to jenom trošku jde,“ vysvětlil Ondřej Novotný v posledním vysílání MMA letem světem. Jungwirth tedy bude moct využít svého zdánlivě nekonečného fyzického fondu. „Nepatří sem. Ukážu mu, že já jsem tady šéf,“ slibuje německá mašina.

 

Lucia Szabová se vrací k MMA po dlouhé pauze způsobené mateřskou dovolenou. Narozením syna Dragana se její život převrátil vzhůru nohama, s rolí matky ale zároveň objevila novou energii. „Dalo mi to strašně hodně psychické síly. Moje chuť vyhrávat se nezměnila, to je prostě něco, co mám v sobě,“ řekla před velkým návratem, byť připustila, že na přípravu už nemá tolik času. V kleci ji uvítá polská bojovnice Róża Gumienna, která si naposledy poradila s Luciou Krajčovič. Vítězstvím nad Szabovou by si samozřejmě výrazně polepšila, což si moc dobře uvědomuje. „Je to jednička v Oktagonu a já mám výzvy ráda.“

Do boje se vrací také Jakub Bahník. Naposledy mu udělal čáru přes rozpočet Akonne Wanliss na turnaji v Manchesteru, kvůli bolestivému zásahu do slabin došlo k přerušení zápasu, tím pádem zůstal bez výsledku. Smůlu měl i v předchozím duelu, Jamie Cordero ho po nešťastném podklouznutí trefil nártem do hlavy, když klečel na zemi. Německý bojovník byl diskvalifikován a Bahník si připsal hořké vítězství. Nyní si bude chtít spravit chuť. Soupeřem mu bude nebezpečný Wahid Najand s působivou bilancí 7-2, který se umí prosadit v postoji i na zemi.

Spartakus Fight Gym bude reprezentovat Karol Ryšavý, v souboji s Arijanem Topallajem půjde především o pomstu parťáka Romana Pauluse, jenž s neporaženým Albáncem nevydržel ani jedno celé kolo. Ryšavý finišoval přípravu pod dohledem Jana Stacha, jehož služby vyhledává i Jiří Procházka. Slovenský rváč věří, že soupeři zařídí první porážku.

Na turnaji měl startovat také Zdeněk Polívka, nakonec ale vyšlo najevo, že ze zdravotních důvodů nemůže nastoupit. Jeho soupeř Ion Taburceanu se tedy utká s Nenadem Avramovićem, jenž na turnajích konkurenční organizace RFA porazil Davida Hoška i Milana Ďatelinku. Na kartě figurují i další známá jména, například Jeremy Kimball, Máté Kertész či Jorick Montagnac. Oktagon 55 odstartuje v sobotu v 17:30, celou akci můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA , MMA letem světem

Nejnovější články