Nejsem z toho příliš nadšený. Ondřej Novotný popsal napjaté vztahy s KSW

Nejsem z toho příliš nadšený. Ondřej Novotný popsal napjaté vztahy s KSW Ondřej Novotný | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Promotér Oktagonu naznačil, že vedení polské organizace nedrží slovo. Expanze KSW do České republiky mu velkou radost nedělá.

Promotéři Oktagonu v poslední době dobývají zahraniční kolbiště, po úspěšné expanzi do Německa už zapíchli žlutočernou vlajku i v Anglii. Zároveň si však musí hlídat domácí scénu, kde se objevili noví vyzyvatelé. Jde například o polskou organizaci KSW, která u nás uspořádala už dva turnaje, a to v Liberci a v Třinci.

Spolumajitel Oktagonu Ondřej Novotný nedávno poskytl rozhovor pro polský kanál Polish Fighters Info. Z jeho povídání bylo cítit, že polskou expanzi hlídá, pozor si ostatně dává i na polské novináře. „O kontraktech se otevřeně nebavím, obzvlášť ne s polským tiskem, vy víte proč,” odpověděl na otázku ohledně smlouvy mezi Oktagonem a úřadujícím šampionem Patrikem Kinclem, po němž KSW pokukuje.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ondrej Novotny (@ondrejnovotny)

Není žádným tajemstvím, že se zástupci dvou hlavních evropských organizací nemají příliš v lásce. Novotný je totiž přesvědčen, že KSW porušilo vzájemnou  dohodu. „Abych byl upřímný – nelíbí se mi to,” pokračoval. „S lidmi z KSW jsme si něco řekli, ale nakonec to všechno bylo jinak. Takže nyní z toho nejsem příliš nadšený.”

V této souvislosti poukázal na jednání s majitelem KSW, který největší polskou organizaci před dvaceti lety založil. „Martina Lewandowskiho obdivuju za to, co spolu se svými kolegy dokázal, je to určitě vzor pro celé MMA. Minulý rok v prosinci jsme si mezi sebou řekli pár slov, kterých jsem se držel, udělal jsem všechno, na čem jsme se domluvili,” prohlásil.

Sice přímo neřekl, o čem s Lewandowskim jednal, v kuloárech však zaznívá, že předmětem sporu má být počet turnajů, které KSW v Čechách pořádá. Původně údajně mělo jít o jednu akci ročně, KSW však nakonec nastavilo vyšší tempo, což se vedení Oktagonu pochopitelně nelíbí. „Ale abych byl upřímný, teď už je mi jedno, jestli dělají turnaje v České republice a jak často, protože ve finále to není moje věc,” řekl s tím, že mu vadí především fakt, že se nedodrželo slovo. KSW tedy nyní vnímá čistě jako konkurenci.

Následující otázky se týkaly expanze do dalších zemí. Novotný naznačil, že třeba v Anglii vidí jistou díru na trhu, tamní bojovníci dle jeho názoru nemají stabilní platformu, která by jim poskytla prostor, aby se mohli realizovat. V zemi sice působí Cage Warriors, tato organizace se však podle něj příliš neposouvá, proto věří, že se najde místo i pro Oktagon.

V Polsku je však situace diametrálně odlišná, tam se Oktagon nechystá. „Určitě ne teď… Byla by to pro nás katastrofa (smích). Protože jít na trh, kde působí Martin, Babilon MMA, FEN, FAME a několik dalších… Je to hodně saturované a lidé už mají své oblíbené zápasníky, vědí, co chtějí. Ani UFC není v Polsku kdovíjak spokojené. A nikdo jiný se tam nehrne – Bellator, PFL ani ONE FC. Má to nějaký důvod.”

Závěrem naznačil, že cirkus Oktagon jednoho dne u sousedů možná zakotví, chce ale počkat na správný okamžik. „Musíme uvěřit tomu, že jsme tam více než vítáni, nepůjdeme tam jako dobyvatelé, to nedává smysl.”

Zdroje:  Polish Fighters Info – YouTube

Nejnovější články