Buchinger se stydí za dovolenou na Maledivách, tvrdí Paradeiser

Buchinger se stydí za dovolenou na Maledivách, tvrdí Paradeiser Ronald Paradeiser | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Druhý zápas mezi Buchingerem a Paradeiserem bude v mnoha ohledech jiný, možná se dočkáme i ostrých slovních výměn.

Psal se rok 2021, když Rony Paradeiser natahoval ruku po titulu lehké váhy. Plány mu ale překazil Ivan Buchinger, hned v prvním kole nasadil neúprosné škrcení. V rámci nadcházejícího turnaje dostane druhou šanci, i tentokrát se bude hrát o pás šampiona. „Beru to jako takový reparát, jdu do toho znovu. Jsem odhodlaný, mám za sebou asi nejlepší tréninkový kemp, takže se těším,” prohlásil v rozhovoru pro Refresher.

Rony věří, že se za necelé tři roky dokázal výrazně zlepšit. „Ve všem jsem udělal pokrok, ať je to postoj, zem, mentální nastavení nebo fyzická kondice. Myslím si, že jsem ve všem rostl, o 30 procent určitě… Bude tam stát jiný Rony Paradeiser. Buchinger to bude mít velmi těžké.”

View this post on Instagram

A post shared by OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Paradeiser během rozhovoru krátce zavzpomínal na okolnosti prvního duelu. Dva týdny před zápasem se mu narodil syn, což jej pochopitelně trochu rozhodilo. Přiznal, že pociťoval obavy z budoucnosti, jelikož tou dobou nebyl při penězích. A navíc se mu několikrát změnil soupeř, přímo na Buchingera se připravoval zhruba měsíc. Když pak vstoupil do klece, vše z něj spadlo. „Přišel jsem tam a všechno mi bylo jedno. A to nebylo úplně dobré. Nebyl to přímo Buchinger, že by mě ovlivnil v hlavě, ale celá situace, co byla kolem mě… Tehdy jsem to nezvládl.”

Z nepříjemné situace si však vzal ponaučení a změnil svůj přístup. „Umím si teď víc odpočinout, nemám potřebu za každou cenu každou vteřinu trénovat, protože jsem ze sebe nejistý.” Dále zmínil, že své tělo umí lépe nachystat na zlomový okamžik, aby podal co možná nejlepší výkon, což podle něj bude rozhodující.

Velká změna nastala také ve vnímání soupeře. Kdysi viděl Buchingera jako obrovskou legendu, přílišný respekt ho možná maličko svázal. Následně se mu ale trochu zprotivil, například během zápasu s Barboríkem. „Už tam se mi nelíbil jeho trashtalk, jakým směrem to směřuje. Snaží se z toho vytěžit peníze, tomu rozumím, ale už je to přetvářka. A to se mi nelíbí.”

Někdejšímu dvojitému šampionovi také vyčetl, jak si postěžoval, že musel nastoupit do zaměstnání, aby uživil rodinu. „Všude bylo, že musí chodit do práce, že nemá peníze… Beru to jako marketingový tah, protože pak vidím, že je na Maledivách… Sbíráš si na tom body, potom jedeš na Maledivy a stydíš se za to, že si to nedáš ani na Instagram,” prohlásil a vysvětlil, že se o dovolené dozvěděl až na základě fotografií jeho syna. „Zdá se mi, že to není úplně košer vůči jeho fanouškům.”

Chemie mezi bojovníky by se tedy mohla zásadně změnit. Odlišnou náladu na straně Paradeisera už vycítil i Buchinger. „Myslím si, že mě tak trochu nenávidí,“ uvedl v podcastu Ground and Pound. „Doufám, že bude nějaký trashtalk,“ řekl s tím, že o názorové výměny nestojí, ale pokud Rony začne, klidně se zapojí. „Nemám to rád, ale když bude trashovat, tak mě alespoň na**re.“ Rony už se evidentně postaral o první výkop, uvidíme tedy, zda se Buchinger zapojí.

Duel je součástí výročního turnaje Oktagon 50, který se uskuteční 9. prosince v Ostravě. Celý galavečer můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Refresher SK – YouTube , Max MMA – YouTube

Nejnovější články