Hra o trůny Oktagonu. Ondřej Novotný vysvětlil, jak sestavuje zápasy

Hra o trůny Oktagonu. Ondřej Novotný vysvětlil, jak sestavuje zápasy Ondřej Novotný | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Spolumajitel Oktagonu Ondřej Novotný mnoho věcí ohledně chodu organizace deleguje na svůj tým, i nadále však dohlíží na matchmaking. K sestavování zápasů využívá důležitou pomůcku.

Novotný v rozhovoru s Michalem Trubanem přiznal, že o matchmakingu nerad mluví, i tak ale nastínil, jak zhruba celý proces probíhá. „Dneska už to nedělám sám, ale zase to děláme v daleko větším počtu zápasů, je třeba to plánovat a tak dále. Platí to samé, co v jakémkoli jiném byznysu. Nejdůležitější je umět si představit to, co je na konci roku 2024.” Jako příklad uvedl turnaj v Bratislavě. Když dával dohromady kartu a jednotlivé zápasy, už rovnou přemýšlel, kdy se s Oktagonem na Slovensko vrátí a co tam bude chtít předvést, aby znovu naplnil halu.

Do konce roku se v Čechách uskuteční ještě dva turnaje Oktagonu, a to v Ostravě a Praze. Novotný už je ale mnohem dál. „V mé hlavě už je to vlastně za mnou. V hlavě už mám několik kroků dopředu – co se stane, když… Jaké by z mého pohledu byly nejzajímavější možné scénáře, jak se k nim dostat, aby se mohly uskutečnit tak, aby to všechny bavilo, aby v tom byl konflikt, zajímavost.” Zároveň se snaží počítat s okolnostmi, které mohou dané scénáře zkomplikovat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ondrej Novotny (@ondrejnovotny)

A jelikož by bylo vskutku náročné nosit tyto myšlenky jen v hlavě, zařídil si doma šikovnou pomůcku, s níž je přemýšlení o budoucnosti Oktagonu o něco příjemnější. „Mám obrovskou stěnu s takovou magnetickou nálepkou, kde to všechno maluju,” vysvětlil a prozradil, že pro plánování využívá myšlenkové mapy, které mu představil osobní kouč. „Od té doby mám myšlenkovou mapu skoro na všechno.”

Na stěnu hledí každý den. Pokud náhodou přijde návštěva, stačí zatáhnout připravenou záclonu, aby se myšlenky nedostaly k cizím očím. „Ležím na gauči, koukám na to a napadají mě věci. Tisíckrát vstanu z gauče, něco přemaluju, pak si zase lehnu a koukám na to.”

Asi není třeba dodávat, že matchmakingu věnuje spoustu času, v konečném důsledku se to ale vyplatí, jelikož jde o základní pilíř Oktagonu. „Je to jedna z esenciálních věcí, kterou si s Palem v Oktagonu musíme nechat. Je to ta příběhovost, že tě vždycky něčím dokážeme chytit,” řekl a zdůranil, že jde o vskutku náročnou disciplínu. „Slovem písničkáře nebo filmaře musíš patnáctkrát za rok složit nebo zahrát dobrý hit.”

V souvislosti s Oktagonem často zaznívá, že jde o příběhovou organizaci. Novotný v tomto ohledu dodal, že si onu příběhovost chtějí za každou cenu zachovat. „Musí být uvěřitelná, musíš být schopen se do ní napojit, dostat, rozumět tomu. Z mého pohledu to pro fanouška musí být jasná zpráva. Když tě někde po cestě naberu, tak ti poměrně rychle musím sdělit, proč mě máš sledovat. A pak tě držet v toku dějin.” Oktagon následně přirovnal k úspěšnému seriálu z produkce HBO, zápasy by pro diváky měly být stejně zajímavé jako epizody seriálu Hra o trůny.

Fanoušci Oktagonu nyní čekají především na rozhodnutí ohledně dalšího soupeře pro Patrika Kincla, ve hře je Karlos Vémola a Vlasto Čepo. Šampion střední váhy dnes na Instagramu uvedl, že už se s vedením organizace dohodl, k oficiálnímu oznámení tedy zřejmě dojde velmi brzy.

Zdroje:  Miso Truban – YouTube

Nejnovější články