Nejsem žádný násilník, hájí se Růžička. Bojovník projevil lítost, přišla ale další kritika

Nejsem žádný násilník, hájí se Růžička. Bojovník projevil lítost, přišla ale další kritika Tadeáš Růžička před turnajem RFA 7 | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Tadeáš Růžička prolomil mlčení a okomentoval kauzu, která v posledních měsících rezonovala médii.

Video z napadení neznámého muže šokovalo širokou veřejnost, ale i známé osobnosti ze světa bojových sportů. Růžičkovo jednání odsoudili například Patrik Kincl, David Dvořák nebo promotér Ondřej Novotný. “Mawar” se k incidentu doposud nevyjádřil, když tedy nebudeme brát v potaz útočný vzkaz směrem k médiím a novinářům. Kauzu blíže okomentoval až nyní.

“Čau lidi, dlouho jsme se společně neviděli. Mawar je zpátky. To, co jste viděli, je mi líto, minulost nezměním, ale především chci říct, že jsem sportovec, chci dělat to, co umím nejlépe. Nejsem žádný násilník, rozhodně to nepromuju, neztotožňuju se s tím, je mi líto, že to vůbec vytáhli,” řekl v nahrávce na Instagramu.

Růžička dále poděkoval přátelům, kteří ho podpořili. “Úspěch má mnoho kamarádů, to si pamatujte. V těchto chvílích vždycky poznáte, kdo při vás kdy stál a stojí. A za to si nesmírně vážím svých lidí a těch, co se mnou zůstali i v těchto temných časech.”

Dále prohlásil, že se v jeho životě v podstatě nic nezměnilo, kromě novinářů se mu údajně nikdo neozval. Vzkazů však zřejmě dostal požehnaně, jelikož se rozhodl delegovat správu sociálních sítí. “Sociální sítě jsem předal svému týmu, abych nemusel číst ty zrůdnosti.”

Závěrem nastínil, že se co nejdříve hodlá vrátit ke sportu, své chování evidentně hodlá vykoupit výkonem v kleci. “Cítím, že vám něco dlužím, budu vás nadále motivovat a radovat svými zápasy, jako jsem to dělal doteď. Ukážu se jen v tom nejlepším světle. Naposledy říkám - je mi opravdu líto celé této situace a všeho okolo. Já to teď musím zvládnout, co nejdřív se chci ukázat v ringu nebo v kleci a rozdat tam to, co umím nejlépe.”

Video se vzápětí začalo šířit na další platformy, například na YouTube. Z prvních reakcí se však zdá, že vyjádření příliš dobře nezapůsobilo. “Nevím no. Nepřijde mi, že by toho činu litoval. Spíš lituje toho, co mu to způsobilo za problémy,” uvedl například jeden z uživatelů.

Jeden z dalších komentářů zmiňuje, že projevená lítost není upřímná, ale naučená. “Vůbec se nezajímá o toho chlapa, kterého údajně knockoutoval, mně to jako omluva nebo projevení lítosti prostě nestačí. Nechci ho soudit, ale nemyslí to vážně. A to mě mrzí,” napsal další uživatel. Růžička v něm vzbuzuje dojem, že se naučil a následně přeříkal text, který mu někdo připravil.

Návrat Růžičky k zápasení je zatím s otazníkem. Ondřej Novotný se již nechal slyšet, že v Oktagonu už žádný zápas nedostane, přičemž apeloval na ostatní promotéry, aby přijali stejné stanovisko. Boris Marhanský z RFA ale tehdy uvedl, že hodlá počkat, jak dopadne vyšetřování policie. To nejspíš ještě stále probíhá.

Zdroje:  Tadeáš Růžička - Instagram

Nejnovější články