Německý „Terminátor“ nemůže svoji porážku s Peštou jen tak zkousnout, rozhodčího obvinil z podjatosti

Německý „Terminátor“ nemůže svoji porážku s Peštou jen tak zkousnout, rozhodčího obvinil z podjatosti Německý "Terminátor" T-800 Stephan Pütz. | zdroj: Getty Images

Zápas mezi Viktorem Peštou a Stephanem Pützem skončil velmi nešťastně, kvůli otevřené zlomenině nosu jej totiž zastavil lékař. Německý bojovník ale hází vinu na rozhodčího Pavla Touše, který byl podle něj ve střetu zájmů.

V atraktivním zápase Viktor Pešta celkem jasně vyhrál první kolo, kde německého borce přebil v postoji. Ve druhém se Stephan Pütz trochu vzchopil a pravděpodobně jej vyhrál, zatímco ve třetím kole byl znovu na koni domácí bojovník.

Během přestávky se ale stala nešťastná věc. Rozhodčí Pavel Touš přivolal lékaře, protože se mu nelíbilo natržené obočí německého bojovníka. Lékaře však upoutal především Pützův roztržený nos, ze kterého šla údajně vidět kost a následně nedoporučil, aby Stephan Pütz v boji pokračoval. Pütz však chtěl samozřejmě zápasit dál a začal proti lékařově posudku hlasitě protestovat. Rozhodčí Touš se lékaře několikrát zeptal, jestli je zranění opravdu tak vážné, aby byl zastaven zápas a po ujištění, že je to nutné, zápas odmával.

Viktor Pešta tak souboj vyhrál a stal se prvním šampionem Oktagonu MMA v polotěžké váze. S tím se však německý bojovník odmítá smířit a obvinil rozhodčího Touše z podjatosti, podle něj je totiž zároveň Peštovým manažerem, takže měl na jeho výhře nemalý zájem.

Na svém instagramu Stephan Pütz totiž zveřejnil fotku s nápisem „Skandál: Je to Peštův manažer?“ Přitom měl na mysli právě rozhodčího Pavla Toušeho a odkazoval na instagramový účet @fighting_de, který měl pořádat stream na youtube, kde se měla tato záležitost rozebírat. Bohužel, tento stream byl znepřístupněn pro Českou republiku, takže se v současnosti neví, co přesně Pütz řekl.

Stephan Pütz Stephan Pütze nepustil doktor do 4. kola zápasu s Viktorem Peštou o titul polotěžké váhy. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

V každém případě je ale obvinění německého bojovníka nepravdivé, protože manažerem Viktora Pešty je jeho kamarád Jiří Paluska. Pavel Touš však přiznal, že v roce 2018, kdy šel Viktor zápasit do Ruska, pomohl jim se smlouvou. To z něj však nedělá manažera a obvinění ze střetu zájmů, navíc když zápas doporučil ukončit lékař, tak není na místě.

Je možné, že Stephan Pütz se tímto způsobem snaží vydobýt si na novém šampionovi odvetu. Tu Viktor Pešta nevyloučil a hned po zápasu řekl, že se nechce schovávat a bude bojovat proti těm nejlepším ve své váze. Také Ondřej Novotný přisvědčil, že Pütz by se o titul mohl utkat ještě jednou, protože se jedná o velice kvalitního bojovníka. Na titul polotěžké váhy si ale brousí zuby také brazilský bojovník Rafael „Kratos“ Xavier, který by se měl 6. listopadu na akci Oktagon Prime 4 utkat s dosud neznámým soupeřem.

Na celý zápas mezi Viktorem Peštou a Stephanem Pützem se můžete podívat zde:

Zdroje:  kaocko.cz , instagram - Stephan Pütz

Nejnovější články