Oktagon má problém, Karlos Vémola má zásadní podmínku pro zápas s Pirátem

Oktagon má problém, Karlos Vémola má zásadní podmínku pro zápas s Pirátem Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Sotva byl představen nový termín pro titulový zápas mezi Karlosem Vémolou a Samuelem Krištofičem, už se objevily první problémy. “Terminátor” odmítá roli vyzyvatele, do klece chce za každou cenu nastoupit jako druhý.

Během turnaje Oktagon 28 byla mimo jiné odprezentována upoutávka k závěrečné akci letošního roku, kterou je Oktagon 30. Galavečer ozdobí bitva, v níž se konečně rozhodne o právoplatném králi střední váhy. A protože se Karlos Vémola na sobotní turnaj dostavil osobně, využili organizátoři této příležitosti, aby “Terminátor” k souboji se Samuelem Krištofičem řekl pár slov. Zdá se však, že je zaděláno na pořádný problém.

Vémola samozřejmě nezapomněl zdůraznit, že je “Pirát” pouze “falešný šampion”, který ho může ohrozit pouze dobře trefeným úderem v postoji. Karlos je přesvědčen, že předvede lepší wrestling a boj na zemi, kde ho Krištofič údajně nemůže ohrozit ani v případě, pokud by se objevil v dominantní pozici. Během rozhovoru zaznělo, že by měl Karlos nastupovat v pozici vyzyvatele, tedy jako první. Proti tomu se ale okamžitě ohradil. “Nepůjdu z modrého rohu, bude to u mě doma, půjdu z červeného rohu. O tom si s Ondrou ještě promluvíme.” Promotér Ondřej Novotný přitom seděl hned vedle něj, naznačil ale, že jsou pravidla organizace v tomto ohledu jasně daná. “Mluvit můžeme, ale je to prozatímní šampion, takže bude do zápasu nastupovat jako druhý. To se prostě nedá nic dělat.”

Řeč se následně stočila jiným směrem, nezdálo se ale, že by Vémola byl ochoten situaci akceptovat. Více řekl později ve vysílání na Instagramu. “Do toho zápasu půjdu přes mrtvoly, budu makat s celým týmem. Ten zápas strašně moc chci, ale ne za cenu toho, co mi bylo sděleno Ondrou Novotným, že v domácí O2 aréně tady v Čechách budu do ringu nastupovat jako první, jako host, a Pirát tam půjde jako domácí šampion. V tom případě ať za mě rovnou hledají náhradu.”

Ve vysílání zdůraznil, že pro zápas musí hodně obětovat, například drahocenný čas s rodinou. “To není nějaká moje tvrdohlavost nebo paličatost, já to myslím vážně. Budu riskovat zdraví, nebudu pomalu moct oslavit narození mého dítěte, narozeniny mé dcery, nebudu s nimi trávit Vánoce, budu v Polsku na kempech a budu v dietě… A proč? Aby mě v mé domácí aréně tady doma v Praze postavili jako vyzyvatele, outsidera, zatímco by Piráta přivítali jako šampiona?” Karlos prohlásil, že se s něčím takovým musel smířit v zápase s Attilou Véghem a Petrem Ondrušem, znovu ale něco takového podstoupit nehodlá. “Dám se v klidu do pořádku, strávím Vánoce s holkama, nastoupím až v únoru proti Marpovi, nejsem žádný boxerský šampion, takže tam je mi jedno, jestli budu nastupovat jako první, nebo druhý, ale Oktagon je můj domov, všichni vědí, kdo je pravý šampion 84, já budu nastupovat jako druhý.”

Zároveň nastínil, co se stane, pokud by organizace na jeho podmínky nepřistoupila. V takovém případě by si pro titul ve střední váze přišel později, ať už ho bude držet “Pirát” nebo někdo jiný. “Jestli má Oktagon taková pravidla, tak já je respektuji, v tom případě v prosinci asi zdravotně v pořádku nebudu. Ať Pirát nastoupí s někým jiným. A když vyhraje, tak příští rok, až bude nějaký galavečer na Slovensku, tak tam klidně přijedu jako hostující, nastoupím první a zmlátím ho doma, na jeho půdě.” Vysílání ukončil s tím, že ze svých podmínek rozhodně slevit nehodlá. “Tak to prostě mám, v tomhle neuhnu.” Dodal, že je nyní pouze na promotérech, aby změnu domluvili s Krištofičem.

Nicméně ani “Pirát” nebyl ze sledování sobotního turnaje příliš nadšený, což naznačil v rámci vlastního příspěvku na Instagramu. Sice pochválil “chlapce ze střižny”, byl ale překvapený, že ho na ukázku nikdo neupozornil, údajně nedošlo ani na potvrzení termínu zápasu. “Musím vyslovit velké zklamání. Od Oktagonu jsem nedostal žádnou zprávu, že teaser vyjde, že máme oficiálně potvrzené nějaké datum zápasu. Mého soupeře si tam navíc pozvali do studia, posadili si ho tam a nechali ho vyprávět a zase pošpinit mou osobu. Dobře, v pořádku, beru to tak, že si Oktagon vybral stranu - stranu zla, protože ten člověk jen očerňuje a nadává na každého, ale hlavě stranu poraženého. Protože povídat může co chce, ale nakonec se bude počítat to, co se stane v Oktagonu.” Zdá se tedy, že se Ondřej Novotný ještě trochu zapotí, než budou všechny zúčastněné strany spokojené.

Zdroje:  Instagram Oktagon MMA , Karlos Vémola Instagram

Nejnovější články