Nová organizace RFA zveřejnila jména svých bojovníků a jeden hodně překvapivý zápas českého rappera

Nová organizace RFA zveřejnila jména svých bojovníků a jeden hodně překvapivý zápas českého rappera Organizace RFA se chystá příští rok odstartovat ve velkém stylu. | zdroj: FOTO: Se souhlasem RFA

RFA se sice tiskovka moc nepovedla, ale dokázala překvapit připravovaným boxerským zápasem a ukázala nám, jaké bojovníky se jim podařilo sehnat.

Dnes odpoledne měla v Praze tiskovou konferenci nová MMA organizace Real Fight Arena, která zde představila své bojovník, plány na tento rok a jeden velice překvapivý zápas. RFA se netají ambicemi stát se jedničkou na československém trhu a vyšachovat tak Oktagon, který zatím drží tuto pozici poměrně neohroženě.

Pokud se ale šéfům Oktagonu Ondřeji Novotnému s Pavlom Nerudou začaly dělat kvůli možné konkurenci na čele vrásky, po této tiskové konferenci si pravděpodobně mohou trochu oddechnout, a to minimálně na nějaký čas. Tiskovka RFA totiž působila dost nepřipraveně a i když se jednalo o teprve druhou tiskovou konferenci této organizace, takže nějaké chyby se očekávaly, spousta fanoušků ji za amatérskou úroveň ihned zkritizovala na sociálních sítích.

I přestože moderátor několika bojovníkům zkomolil jména, bylo nám představeno 20 bojovníků a můžeme se tak těšit například na Tadeáše Růžičku, Matěje Kozubovského, Jakuba Benka, Dominika Humburgera, Jana Fajka, prvního Čecha v Bellatoru Michala Hořejšího a také Davida Hoška s Miroslavem Brožem. Zajímavý úlovek se RFA podařilo ulovit i v ruských vodách, kde upsali Romana Mukhamedshina, který před 2 roky porazil šampiona Oktagonu Davida Kozmu.

Největší překvapení ale dozajista způsobilo ohlášení boxerského zápasu mezi rapperem Marpem a nynějším trenérem bratislavského OFA gymu, Iljou Škondričem, který by se měl uskutečnit 17. prosince 2022. Marpo se má totiž za pár měsíců utkat v boxerském ringu s Karlosem Vémolou, a to pod Oktagonem. Zápas v rámci konkurenční RFA tak všechny velice překvapil a Marpo se jej záhy snažil zdůvodnit:

„První mě čeká Karlos a potom Ilja, takže já si pak (po zápasu s Karlosem) dám nějakou pauzu přes léto, kdy se budu udržovat a zase 3 měsíce před fightem začne příprava,“ řekl Marpo.

Marpo během ukázky tréninku s Rudolf Kraj Marpo během ukázky tréninku s Rudolfem Krajem | zdroj: Profimedia

Ohledně smlouvy s Oktagonem a jeho zápasem s Karlosem nemá český rapper strach: „Všechno je vyřešený, všechno by mělo být v pohodě. Jsem rád za zápas s Karlosem, protože samozřejmě Oktagon to dělá dobře ale já tohle dělám hlavně proto, že mě to baví a nejsem žádný zápasník, který by byl vychovaný pod nějakou organizací, že by ze mě udělali jejich číslo jedna, takže si myslím, že si můžu, když dodržuju smlouvu, dělat co chci,“ objasnil zápas mezi konkurenčními organizacemi český rapper a thaiboxer.

A jak vlastně vznikl nápad zápasit právě s Iljou Škondričem? „Ilja mě vyzval,“ prozradil Marpo. „Bylo mi to nabídnuto a mně to přišlo zajímavé, protože já už nechci dělat zápasy… teď to nechci říct blbě, ale že mi dají třeba nějakého herce nebo zpěváka… já bych si chtěl ještě splnit nějaké sny, dokavaď mi i slouží zdraví, protože mi teď bylo 37, čtyřicítka se blíží, tak bych ještě chtěl překonat nějaké limity. Muziku dělám 20 let a na rovinu už jsem toho poslední dobou měl trochu dost, ještě tomu samozřejmě přispěl i covid a já si tímhletím brutálně vyčistím hlavu, takže bych tento rok chtěl pojmout sportovně.“

40letý Ilja Škondrič je rád, že Marpo zápas vzal a kromě výplaty, o které řekl, že je s ní spokojený, vidí tento zápas jako příležitost k zviditelnění bojových sportů na československé scéně. „Vidíme, že doba se mění, takové zápasy jsou zajímavé a hlavně mě to tak nějak láká kvůli tomu, že to není nějaký béčkový bojovník," řekl Škondrič. „Má nějakou minulost v thaiboxu a určitě není lehký soupeř. I tomu sportu to určitě pomůže, protože Rappeři k němu přitáhnou mladé lidi, takže proč ne.“

První turnaj organizace RFA s názvem „Warm up“ se uskuteční 12. března v Bratislavě a hlavní zápas tam obstará Leo Brichta s Tamirlanem Dadaevem. Jestli to bude fiasko nebo se musí Oktagon bát o svou pozici jedničky, se tak ukáže už velmi brzy.

Zdroje:  youtube - real fight arena

Nejnovější články