Odveta Berana se Zoulou se ruší a Prsíčko vzkazuje Sparťanovi: Zbiju tě! Co nabídne turnaj IAF 6?

Odveta Berana se Zoulou se ruší a Prsíčko vzkazuje Sparťanovi: Zbiju tě! Co nabídne turnaj IAF 6? David Hošek v RFA | zdroj: FOTO: Real Fight Arena

Galavečer IAF 6, který se uskuteční v sobotu 5. listopadu v pražské hale Královka, se blíží a fanoušci se mají nač těšit. Nic na tom nemění ani fakt, že bohužel opětovně nedojde na očekávanou profesionální odvetu mezi Davidem Zoulou a Petrem Beranem. Startovka je ale i tak napěchovaná zajímavými zápasy.

Začněme pěkně od začátku. Petr Beran i David Zoula se coby kapitáni zapojili do Reality show IAF, kdy se zatím o něco více daří Beranovi, z jehož týmu se do finále, které proběhne právě na IAF 6, probojovaly obě dívky – Tereza Garbaczewská a Natálie Trikalová. Pány pak čeká pyramida ve váze do 70,3 kg. V úvodním kole se Tomáš Holeček střetne s Jakubem Krtilem a Matěj Valoušek s Pepou Stráníkem.

Na střet jejich kapitánů Berana a Zouly ale bohužel nedojde. „Posudky ukazují na to, že má Petr dlouhodobě něco s tlakem, takže není schopen se připravovat na podobně náročný duel, jakým debut mezi profesionály, a navíc proti Davidovi, pochopitelně je. Já jsem zdravotní zprávu Petra neviděl, ale na rozdíl od jiných mu věřím. Nemám důvod mu nevěřit, byť si myslím, že Petr to vše kolem jejich plánované odvety trošku podcenil, a když si dal po prvním duelu (v dubnu na IAF 4) trošku pauzu, tak už zpět do toho vlaku prostě nenaskočil, i s ohledem na jeho zdravotní stav,“ okomentoval zrušení tohoto taháku promotér Petr „Píno“ Ondruš.

„Byl to takový můj sen jim dát debutový profesionální zápas, navíc to bylo naplánováno i tak, že jejich duel završí naší reality show. Nevyšlo to, nedá se nic dělat, pořád toho máme dost co nabídnut,“ dodal.

Tvrdé výměny slibuje duel David „Sparťan“ Hošek versus Martin „Prsíčko“ Horský. Druhý jmenovaný měl původně poměřit síly s Tomášem "Robocopem" Peleškou, jejich střet ale ani napodruhé nevyjde. „Tomášovi se opětovně obnovilo staré zranění, je to hodně podobné jako příběh Zoula vs. Beran. Každopádně 'Prsíčko' po nás chtěl zápas, na což jsem mu říkal, že v té váze máme volného jen Davida Hoška. Jeho odpověď byla: 'Sem s ním, mě to nevadí, já ho zbiju',“ vysvětlil Ondruš, jak se atraktivní bitva ve váze do 88 kg domlouvala. „Martin si věří, začal trénovat v jiném gymu, chodí do Valetuda Znojmo k Rudovi Křížovi, který s ním také přijede, takže jsem vážně hodně zvědavý, co předvede.“

Kromě MMA budou na IAF 6 k vidění také atraktivní duely pod pravidly K-1 v malých rukavicích. Po delší pauze uvidíme zpátky v akci ostříleného Vladimíra "Rockyho" Říhu, který se utká s další stálicí česko-slovenské kickboxerské scény – Tomášem Drábikem. Oba se už před třemi lety potkali na galavečeru v Lucerně, tehdy jako vítěz odešel slovenský borec. Srovná Rocky skóre?

Odveta čeká i talentovanou Kláru Strnadovou, která si dá po půl roce znovu dostaveníčko s Ermirou Rexhmatiovou. Ta tak dostává to, co chtěla. „Klára ji posledně – jak já říkám – rozkopla obličej, s čímž se Albánka nedokázala smířit, takže dostává druhou šanci,“ řekl k dalšímu atraktivnímu postojářskému duelu Ondruš.

Představí se i Frederico Komuenha, kterému sice kvůli zranění nevyšla účast v reality show I Am Fighter, ale ruka už je zdravá, příprava jede a přemožitele Filipa Grznára otestuje ve váze do 84 kilogramů moravský ranař Miroslav Horník. Ten věří, že skrze „Černého Pantera“ se dostane právě ke kontroverznímu zápasníkovi a kulturistovi.  

V zápase podle MMA pravidel uvidíme také univerzálního bojovníka Melvina Mané, kterému nedělá problém zápasit v žádné disciplíně. Premiéra v oktagonu mu před dvěmi lety nevyšla, spraví si tentokrát proti polskému soupeři chuť? 

Na cestě k první titulové bitvě IAF se v Česku žijícímu ukrajinskému obrovi Jevgeniji Orlovovi postaví nepříjemný postojář Martin Děděk. „Orlov se sice zlepšuje, ale všichni víme, že ten jeho dvojitý kryt a postoj nejsou nejlepší. Je to pro něj další těžká zkouška, pokud přežije první dvě minuty, tak by to měl zvládnout a už možná příště se postavit do zápasu o náš titul. Ale nejdříve musí zvládnout Dědka na Královce,“ zapřemýšel nahlas promotér IAF.

Ani to ještě není vše, v akci budou třeba Roman Klein či Oleg Serdjuk, kteří se svými soupeři utkají dle pravidel amatérského MMA. Prvně jmenovaného čeká Vladimír Tarasjkuk, druhého pak Marek Vasilev. Postojové duely v malých rukavicích absolvují Michal „Palec“ Reissinger proti Jindřichu Krajčovi a vítěz posledního Streetfightera v těžké váze Daniel Novotný, kterému se postaví Pavel Lamacký

„Myslím, že to bude opravdu nabušená karta pro náš první galavečer na Královce. Dáváme další šanci Kleinovi, bývalému boxerovi, který prošel naší reality show, ale vypadl hned jako první. Dostává ale druhou šanci, což je přesně to, co neustále opakujeme, že nad nikým nelámeme hůl, chceme vidět, jak se od doby vyřazení ze show posunul. No a další zápasy… Reissinger je zkušenost sama, Novotný to na Streetfighterovi sekal do minuty. Na jeho nástupy se těší myslím každý. Teda kromě jeho soupeře,“ láká fanoušky Ondruš.

Vstupenky na sobotu jsou stále k dispozici na Ticketportal, přímý přenos bude možnost sledovat na O2TV Sport.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Zdroje:  Tisková zpráva

Nejnovější články