Oktagon 24 tipy na sázení: David Kozma vs. Leandro Silva

Oktagon 24 tipy na sázení: David Kozma vs. Leandro Silva zdroj: Profimedia

David Kozma se v sobotu představí ve svém životním zápase. Bude čelit nejtěžšímu soupeři své dosavadní kariéry v podání brazilského bojovníka Leandro "Apollo" Silvy. Jak si šampion povede a na co si vsadit?

David "Pink panther" Kozma je nejdéle úřadujícím šampionem organizace Oktagon MMA a v sobotu bude chtít svou dominanci znovu potvrdit. Nebude to však mít vůbec snadné. Na trůn welterové divize chce totiž usednout Leandro "Apollo" Silva.

Oba borci dnes úspěšně vybojovali svůj první souboj s váhou a oba s přehledem navážili požadovanou hmotnost do 77,1 kg.

Brazilský veterán UFC má více zkušeností ve všech aspektech boje, což připouští i šampion Kozma. "Růžový panter" ale věří, že svou silnou mentální stránkou může zápas zlomit ve svůj prospěch.

Silva se ale trénuje v jednom z nejlepších MMA gymů na světě, floridském ATT, kde se připravuje s hvězdami UFC jako je Dustin Poirier či Jorge Masvidal. David Kozma se připravoval v pražském Primmat gymu a také v Polsku. Bude tak velmi zajímavé sledovat, jak si domácí šampion poradí s vyzyvatelem ze světového gymu.

"Apollo" je papírově velkým favoritem. Na jeho výhru je navíc stále vypsán lákavý kurz, podle kterého je jasné, že bookmakeři ve Fortuně věří v jeho výhru.

Klikněte ZDE pro online registraci bez návštěvy pobočky a získejte bonus 1 300 Kč zdarma u Fortuny!

Kozma je sice skvělý zemař, jenomže Silva drží černý pás v brazilském jiu-jitsu. Paradoxně navíc Kozma prohrál nejvíce svých zápasů na submisi (64 %). Brazilec je velice komplexní a je skvělý i v postoji, nikdy navíc nebyl ukončen.

Je možné, že Kozma doručí v zápase několik takedownů, jenže "Apollo" bude schopen hrozit submisemi na zemi i ze zad a mohl by využít své větší zápasové zkušenosti. Ze statistického pohledu tak Davida Kozmu čeká velice těžký zápas, ve kterém je Silva velký favorit.

Tip na sázení: Vítězství Leandra Silvy v kurzu 1.58 u Fortuny

Zdroje:  Sherdog.com , Oktagonmma.cz

Nejnovější články