Oktagon pro mě nemá soupeře. Nechci, aby mě fanoušci vypískali, říká Vémola

Oktagon pro mě nemá soupeře. Nechci, aby mě fanoušci vypískali, říká Vémola zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Karlos Vémola by rád zápasil ještě letos, jenže si uvědomuje, že najít pro něj zajímavého soupeře nebude snadné. Zvedne vhozenou rukavici Attila Végh?

Otázka, která poslední dobou hýbala domácí bojovou scénou, má odpověď. Patrik Kincl bude bránit titul šampiona střední váhy Oktagonu bránit před Vlastou Čepem. Ještě před pár týdny to přitom vypadalo na druhou možnost. "Vždycky bude tak, jak řeknu. Tak, jak chci já. Ne, jak chce někdo jinej, na mě se stojí fronta a já si vybírám. Já jsem si vybral Kincla a je to jenom otázka času, kdy to odsouhlasí," prohlásil Vémola se sebevědomým úsměvem pro CNN Prima NEWS a neskrýval své plány: "Na konci roku budu double champ, a pak už můžu v klidu odpočívat jako Attilka. Udělat to grandfinále s ním v létě a tím jsem skončil, nechám to mladejm."

I rozhovor promotéra Ondřeje Novotného pro sport.cz nasvědčuje, že tehdy už byla ruka skoro v rukávě. Možná ale právě Vémolovy až příliš sebevědomé výroky nakonec Patrika vyhecovaly k tomu, aby své finanční požadavky zvýšil tak, že je vedení organizace nebylo ochotno přijmout. Dává to smysl, vždyť on je teď ten na koni a sám musel na druhou šanci proti Karlosovi čekat dlouhých pět let. Navíc soupeř v podobě slovenského ranaře Čepa není pro značnou část fanoušků žádným zklamáním. Vždyť ruku na srdce, samotný zápas asi bude mnohem divácky atraktivnější než odveta s Terminátorem, byť by z komerčního hlediska nejspíš měla větší úspěch.

"Asi všichni vědí, že já jsem rozhodně do té 84 shazovat nechtěl, ale chtěl jsem udělat na konci roku něco velkýho a nic většího než trilogie Kincl – Vémola tam prostě nebylo," povzdychl si Karlos pro CNN Prima NEWS a dodal, že si jeho rival zvolil tu jednodušší cestu, což by prý jemu fanoušci nikdy neodpustili. Čepa sice nepodceňuje, ale zároveň si myslí, že "El Chapo" mohl na tak velký zápas ještě počkat.

Následně Vémola přišel s teorií, že se zápas Kincl versus Čepo možná hodí víc i samotné organizaci, které by jinak hrozilo, že jim zničí další hvězdu a odejde do důchodu. V této souvislosti připomněl příběh Pavola Langera, kolem něhož se vybudovalo velké promo, aby ho pak v kleci vyřídil za sedm vteřin.

Vémola se tak zároveň ocitl ve svízelné situaci. Na obzoru totiž teď krom Kincla a Végha není nikdo, kdo by pro něj dával smysl. To uznává i on sám, a přestože by rád znovu zápasil už v prosinci, nevidí to reálně. "Nechci znova zažít to, co jsme zažil na Štvanici, že nás fanoušci vypískali. Respektive mě, ale za to, že mi Oktagon dal soupeře takovýho, jakýho mi dal. Ale tam prostě v top dvacítce nikdo není. Není to moje vina, že pro mě nemaj soupeře, ale podle mě nikoho do konce roku nenajdou."

Se smíchem pak zkusil vyzvat Végha: "Do prosince jsou dva měsíce, tak Attilko, jestli jseš ready, tak já jsem ready, klidně můžeme v prosinci." Následně si uvědomil, že by to vlastně skvěle časově vyšlo, protože by mohl letos srovnat vzájemné skóre na 1-1 a následně by se příští rok v létě odehrál závěrečný díl trilogie na fotbalovém stadionu. "A vyděláš ještě víc, než sis přál," vzkázal svému slovenskému rivalovi.

A poté konec kariéry. Vémola si ale nechává otevřené dveře a už teď nijak netají, že kvůli hvězdným soupeřům jako je třeba Mariusz Pudzianowski by se klidně vrátil. Možná se tak nakonec dočkáme i odvety s Patrikem, byť se to teď nemusí zdát moc pravděpodobné.

Zdroje:  Sport.cz , CNN Prima News

Nejnovější články