Oktagon prorazil na světové scéně, v prestižní anketě soutěží proti UFC a dalším velikánům

Oktagon prorazil na světové scéně, v prestižní anketě soutěží proti UFC a dalším velikánům Dva hlavní muži, kteří stojí za Oktagonem – Palo Neruda a Ondřej Novotný | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Česko-slovenského fenoménu si čím dál tím častěji všímají i ve světě. Nyní byl Oktagon nominován v prestižní anketě.

Největší domácí bojová organizace OKTAGON MMA přerostla hranice Česka a Slovenska a pomalu se prosazuje i v zahraničí. Po Německu letos nově zavítá také do Anglie. A expanze si začínají všímat i za mořem, organizace, promotér Ondřej Novotný a dva bojovníci se totiž objevili mezi nominovanými v prestižní anketě Fighters Only World MMA Awards. Ta funguje již od roku 2008 a dalo by se říct, že se jedná o obdobu filmových oscarů pro svět smíšených bojových umění.

Ceny se každoročně udělují za období od začátku července do konce června. Loni Česko slavilo první úspěch, duel Jiří Procházka versus Glover Teixeira byl totiž zvolen nejlepším zápasem roku. Letos český samuraj v anketě chybí, domácí scéna bude přesto zastoupena.

V kategorii nejlepší organizace bude OKTAGON MMA soupeřit s UFC, Bellatorem, PFL a polským KSW (Trochu překvapivě chybí mezi nominovanými asijský obr ONE Championship). Vítězství se sice zdá být nepravděpodobné, Oktagon má ale u nás velkou fanouškovskou základnu, takže by klidně mohl překonat Bellator, PFL či KSW. I kdyby ale ne, je už samotná nominace pro domácí scénu obrovským symbolickým úspěchem.

V kategorii promotér roku se pak vedle šéfů výše uvedených organizací objevil i Ondřej Novotný, tady naděje na vítězství také pravděpodobně neexistuje, všechny předešlé ročníky totiž ovládl hlavní muž UFC Dana White.

Tím ale stopa Oktagonu nekončí. V kategorii comeback roku byl nominován Angličan John Hathaway, kterému cestu na vrchol překazila zákeřná crohnova choroba. On se ale nevzdal a po osmi letech se úspěšně vrátil, byť nyní namísto UFC válí v největší česko-slovenské organizaci.

O cenu za nejlepší submisi se bude ucházet Louis Glismann, který v 02 aréně předvedl nevídanou obrácenou omoplatu.

Datum, kdy slavnostní předávání cen proběhne, zatím nebylo oznámeno. Do té doby můžete své oblíbence podpořit hlasem na webu worldmmaawards.com.

Zdroje:  wordlmmaawards.com

Nejnovější články